Umesto trke u naoružanju, Srbija da nabavi ledolomce i spreči štete na rekama

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 28. 12. 2019. | Komentara: 0

Umesto trke u naoružanju, Srbija da nabavi ledolomce i spreči štete na rekama

Novi Sad, 28. decembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru poljoprivrede, vodoprovrede i šumarstva Branislavu Nedimoviću zašto Srbija još nije kupila nove ledolomce.

Zima je već počela, a u javnost su izašle informacije da naša zemlja i dalje nema rešeno pitanje zaštite od leda na rekama, pre svega, Dunavu.

LSV

Nekada je na Dunavu led lomilo devet brodova, ali je danas, većina njih, van upotrebe ili nestala u vihoru privatizacije. 

Kada je pre dve godine Dunav bio okovan ledom, načinjena je velika materijalna šteta na privatnim i javnim objektima. Procenjuje se da je šteta iznosila oko 170 miliona dinara. 

Tada su se članovi Vlade Srbije utrkivali u najavama da će Srbija nabaviti nove ledolomce. Ministar Nedimović je čak izjavio da je u budžetu za 2018. godinu namenjeno 300 miliona dinara za kupovinu plovila koje bi štitilo naše reke od leda. U jednom trenutku neko je u Vladi došao na ideju da Srbija sama napravi ledolomac. 
Do dana današnjeg, ledolomac niti je kupljen, niti je napravljen. 

Sa druge strane, svedoci smo svakodnevne priče o nabavci aviona i raketnih sistema. 

Nije li važnije obezbediti sigurnost i imovinu države i građana? Zašto su rakete važnije od ledolomaca? 

Tražimo hitne odgovore od ministra Nedimovića i informacije o planu odbrane od leda na našim rekama. 

Zar su potrebne nove milionske štete da bi se vlast uozbiljila?   

Članica Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dejana ĐurđevićSaopštenja | Subota, 12. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV čestita Nacionalni dan Katalonije

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita Nacionalni dan građanima Katalonije, te članstvu i rukovodstvu najsnažnije partije ove regije Republikanskoj levici Katalonije (ERC).
Odbori LSV | Sreda, 02. 09. 2020. | Komentara: 0

Marton: U Skupštini grada ne ćutati o problemima građana

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da će se zalagati da se u gradskom parlamentu ne ćuti o problemima koji muče građane. 
Izjave | Ponedeljak, 31. 08. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Hoće da budu Vučić umesto Vučića

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Politiku da se pravi velika logička greška u situaciji u kojoj se stvari postavljaju tako što se kaže: imate Vučića, koji je na vlasti, i imate ljude koji su opozicija, a oni koji nisu ni za vlast, ni za deo opozicije, ne postoje ili su dupli izdajnici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook