Uspešna godina Skupštine grada Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Ponedeljak, 26. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna godina Skupštine grada Novog Sada

NOVI SAD - U Skupštini grada Novog Sada tokom 2011. godinе, računajući i poslednju sednicu koja je zakazana za sredu, 28. decembra, održano je 12 zasedanja gradskog parlamenta i ova godina, gledano po efikasnosti rada Skupštine, predstavlja jednu od najuspešnijih, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare predsednika parlamenta Aleksandra Jovanovića i njegove zamenice Marije Vrebalov.

Jovanovic

Jovanović je, kao potvrdu efikasnosti, naveo broj tačaka koje su se našle na dnevnom redu zasedanja, a zajedno sa poslednjom, ta cifra se približila broju 500. Među tačkama se našlo više od 120 odluka, preko 350 rešenja, više od 100 zaključaka, kao i nekoliko programa.

- Tempo rada Skupštine bio je visok, tako da smo nastavili sa prošlogodišnjom praksom, kada je takođe održano dosta sednica i usvojeno više od 500 odluka - kazao je Jovanović, dodajući da je rad Skupštine bio javan tokom čitave godine.

Osvrćući se na aktuelan sastava novosadske Skupštine, Jovanović je kazao da je tokom godine bilo dosta promena. Kako je objasnio, u odborničkim grupama "Za evropski Novi Sad - Boris Tadić" i Liga socijaldemokrata Vojvodine promenjena su po dva odbornika, a u Srpskom pokretu obnove jedan. Pored toga, iz odborničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije izašla su tri odbornika, od kojih je dvoje prešlo u redove odborničke grupe "Za evropski Novi Sad - Boris Tadić", a jedna odbornica u grupu Srpskog pokreta obnove. Jovanović je podsetio da je tokom ove godine, gradski parlament uveo i elektronski sistem glasanja na sednicama, te je tako novosadska Skupština postala prva lokalna skupština na kojoj predstavnici građana i građanki glasaju elektronski. Ovaj sistem, prema njegovim rečima, znatno je ubrzao i olakšao rad parlamenta. Jovanović je najavio i plan po kojem bi se sednice prenosile i putem interneta, preko posebnog linka, što bi moglo da se ostavri tokom sledeće godine.

Kada je reč o van parlamentarnim aktivnostima, Jovanović je kazao da je tokom cele godine osuđivao pojave nasilja, delovanje ekstremističkih grupa i pozive na mržnju i netrpeljivost. Otuda, kako je kazao, i potreba da se pokrene akcija "Prekrečimo novosadsku mržnju", tokom koje je prekrečen mural sa likom Ratka Mladića, kao i nekoliko grafita mržnje.

- Akcija ću nastaviti i sledeće godine, a pozivam sugrađane i sugrađanke da učestvuju u njoj i sa fasada zgrada u kojima žive, prekreče poruke mržnje - rekao je Jovanović.
On je istakao još neke aktivnosti koje su sprovedene ove godine, poput učešće Skupštine u Noći muzeja, Okrugli sto o zaštiti trščara, izložba posleratnih predsednika Skupštine grada, crtanje murala o ljudskim pravima, javni čas za mlade o antifašizmu i javni čas o HIV-u, inicijativa da se finale Kupa u fudbalu igra van Beograda i drugo.

(BILSV, 26.12.2011.)Izjave | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Beogradski centralizam guši Srbiju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton odbacio je optužbe na račun LSV i koalicije Vojvođanski front kojoj pripada i dodao da niko u Srbiji ne vidi separatizam u Republici Srpskoj, „ali ga vide u Vojvodini gde separatizma nema“.
Iz medija | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Vreme je za izbore

Ako želimo da razvijamo demokratiju, moramo biti svesni da jedino borba na izborima i u parlamentu može i sme da ukloni režim koji nam ne odgovara, a posle pobede na izborima, kad god se ona desila, imaćemo puno posla da izgradimo bolju Srbiju. Za sada je samo jedno jasno - alternativa izborima može biti samo ulično nasilje ili oružana borba. Da li smo spremni da građanima Srbije kažemo istinu?! - pita generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u autorskom tekstu za nedeljnik „Vreme“.
Odbori LSV | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Bokan je granica koju nećemo preći

Na pitanje da li će LSV nastaviti saradnju sa naprednjacima u Novom Sadu ukoliko Tomislav Bokan izađe na izbore na zajedničkoj listi sa SNS, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je za 021.rs da je LSV po tom pitanju bila više nego jasna.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook