Uspešna godina Skupštine grada Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Ponedeljak, 26. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna godina Skupštine grada Novog Sada

NOVI SAD - U Skupštini grada Novog Sada tokom 2011. godinе, računajući i poslednju sednicu koja je zakazana za sredu, 28. decembra, održano je 12 zasedanja gradskog parlamenta i ova godina, gledano po efikasnosti rada Skupštine, predstavlja jednu od najuspešnijih, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare predsednika parlamenta Aleksandra Jovanovića i njegove zamenice Marije Vrebalov.

Jovanovic

Jovanović je, kao potvrdu efikasnosti, naveo broj tačaka koje su se našle na dnevnom redu zasedanja, a zajedno sa poslednjom, ta cifra se približila broju 500. Među tačkama se našlo više od 120 odluka, preko 350 rešenja, više od 100 zaključaka, kao i nekoliko programa.

- Tempo rada Skupštine bio je visok, tako da smo nastavili sa prošlogodišnjom praksom, kada je takođe održano dosta sednica i usvojeno više od 500 odluka - kazao je Jovanović, dodajući da je rad Skupštine bio javan tokom čitave godine.

Osvrćući se na aktuelan sastava novosadske Skupštine, Jovanović je kazao da je tokom godine bilo dosta promena. Kako je objasnio, u odborničkim grupama "Za evropski Novi Sad - Boris Tadić" i Liga socijaldemokrata Vojvodine promenjena su po dva odbornika, a u Srpskom pokretu obnove jedan. Pored toga, iz odborničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije izašla su tri odbornika, od kojih je dvoje prešlo u redove odborničke grupe "Za evropski Novi Sad - Boris Tadić", a jedna odbornica u grupu Srpskog pokreta obnove. Jovanović je podsetio da je tokom ove godine, gradski parlament uveo i elektronski sistem glasanja na sednicama, te je tako novosadska Skupština postala prva lokalna skupština na kojoj predstavnici građana i građanki glasaju elektronski. Ovaj sistem, prema njegovim rečima, znatno je ubrzao i olakšao rad parlamenta. Jovanović je najavio i plan po kojem bi se sednice prenosile i putem interneta, preko posebnog linka, što bi moglo da se ostavri tokom sledeće godine.

Kada je reč o van parlamentarnim aktivnostima, Jovanović je kazao da je tokom cele godine osuđivao pojave nasilja, delovanje ekstremističkih grupa i pozive na mržnju i netrpeljivost. Otuda, kako je kazao, i potreba da se pokrene akcija "Prekrečimo novosadsku mržnju", tokom koje je prekrečen mural sa likom Ratka Mladića, kao i nekoliko grafita mržnje.

- Akcija ću nastaviti i sledeće godine, a pozivam sugrađane i sugrađanke da učestvuju u njoj i sa fasada zgrada u kojima žive, prekreče poruke mržnje - rekao je Jovanović.
On je istakao još neke aktivnosti koje su sprovedene ove godine, poput učešće Skupštine u Noći muzeja, Okrugli sto o zaštiti trščara, izložba posleratnih predsednika Skupštine grada, crtanje murala o ljudskim pravima, javni čas za mlade o antifašizmu i javni čas o HIV-u, inicijativa da se finale Kupa u fudbalu igra van Beograda i drugo.

(BILSV, 26.12.2011.)Saopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.
Izjave | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Srbija može da bude pristojna država

Verujem u to da Srbija može da bude pristojna država, da ona može da bude i demokratska i decentralizovana, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao da se Srbija centralizuje u poslednjih 30 godina, te da zbog toga više niko ne veruje da bilo ko u zemlji može da reši neki problem, osim predsednika države.
Izjave | Utorak, 13. 04. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Evropski put je jedino rešenje za Srbiju i zemlje regiona

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je evropski put jedino pravo rešenje za Srbiju i zemlje regiona, te da ideja Saše Jankovića da je put ka boljoj budućnosti regiona u udruživanju u Balkansku konfederaciju neće dati željeni rezultat.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook