Vojvođanski front će odlučiti ko će biti sledeći gradonačelnik Subotice

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 05. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front će odlučiti ko će biti sledeći gradonačelnik Subotice

Novi Sad, 05. jun 2020 - Vojvođanski front smatra da izjava Balinta Pastora, jednog od čelnika Saveza vojvođanskih Mađara, da će posle predstojećih izbora gradonačelnik Subotici biti ili on ili kandidat SNS Bogdan Laban, nerealna i preuranjena. 

LSV

Pastor je u svojoj izbornoj matematici zaboravio da u Subotici žive građani raznih nacionalnosti i veroispovesti, a ne po nacionalnim torovima podeljeni Srbi i Mađari. 

Na listi Vojvođanskog fronta, koju čine Liga socijaldmokrata Vojvodine, Demokratski savez Hrvata Vojvodine i Vojvođanska partija, a predvodi je Tomislav Žigmanov, nalaze se kandidati svih nacionalnih zajednica u Subotici. 

Oni, kao i većina građana, ne pristaju na politiku nacionalnih zabrana, čije smo posledice mogli da vidimo u ratnim devedestim godinama. 

Višenacionalna lista Vojvođanskog fronta će velikim brojem glasova postati odlučujući faktor i ona će odlučiti o imenu budućeg gradonačelnika Subotice. 

Vojvodina i Subotica su isuviše veliki da bi se sveli pod dogovornu politiku srpskih i mađarskih nacionalista. 

Dobra je vest da se Vojvodina ujedinila!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici.
Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook