Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da situacija po pitanju razvijenosti Vojvodine nikako nije dobra i da je putanja evidentno silazna.

LSV

- Kad uzmete statističke podatke vidite nivo razvijenosti Vojvodine krajem osamdesetih godina, pre čuvene Jogurt revolucije, uporedite sa onim što je danas, onda vidite da se situacija u Vojvodini apsolutno nije dobra. I to je situacija koja nam se desila i u vreme Slobodana Miloševića, ali i u vreme vlasti Demokratske stranke i sada u vreme SNS-a. Sad je to dobilo još neku ideološku notu za Vojvodinu koja ostaje kao izvor resursa i neko ko treba da puni budžet da ćuti i bude zahvalan na tome – kazao je Bogaroški za Federalnu TV.

Jedan od gorućih problema u Vojvodini je iseljavanje, odnosno odlazak mladih u zemlje Evropske unije. Bogaroški ocenjuje da će nas popis stanovništva 2021. godine negativno iznenaditi.

- Kada budemo imali redovan popis stanovništva 2021. godine mi ćemo zinuti od čuda šta se u Vojvodini desilo. Po nekim informacijama koje su do mene došle, na severu Bačke imamo situaciju da u toku jedne školske godine imate škole u kojima nestane celo jedno odeljenje – istakao je on.
 (SzILSV, 02.12.2019)Izjave | Utorak, 28. 01. 2020. | Komentara: 0

Sela i gradovi nam nestaju, a mi se bavimo srednjevekovnim temama

Portparol Lige socijaldemorkata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je čitav region, kada su u pitanju međunacionalni odnosi, poprilično trusno područje. Gostujući na zrenjaninskoj KTV, Marton je rekao da Zakon o slobodi veroispovesti, koji je donela Crna Gora, nije uzročnik međunacionalnih tenzija.
Odbori LSV | Utorak, 28. 01. 2020. | Komentara: 0

Zašto građani Zrenjanina još uvek nemaju zdravu pijaću vodu

Gradonačelnik Zrenjanina izjavio je prošle nedelje da će postrojenje za prečišćavanje vode ponovo početi sa radom i da će do kraja ove nedelje u potpunosti preuzeti vodosnabdevanje.
Izjave | Ponedeljak, 27. 01. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Pisanje mađarskog i hrvatskog ćirilicom je skandalozan postupak Opšte bolnice u Subotici

Predsednik Odbora za nacionalnu ravnopravnost Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je kao „skandalozan“ postupak uprave Opšte bolnice u Subotici koja je u zaglavlju jednog dopisa napisala naziv te institucije ćirilicom na mađarskom i hrvatskom jeziku i zahtevao reakciju nadležnih.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook