Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da situacija po pitanju razvijenosti Vojvodine nikako nije dobra i da je putanja evidentno silazna.

LSV

- Kad uzmete statističke podatke vidite nivo razvijenosti Vojvodine krajem osamdesetih godina, pre čuvene Jogurt revolucije, uporedite sa onim što je danas, onda vidite da se situacija u Vojvodini apsolutno nije dobra. I to je situacija koja nam se desila i u vreme Slobodana Miloševića, ali i u vreme vlasti Demokratske stranke i sada u vreme SNS-a. Sad je to dobilo još neku ideološku notu za Vojvodinu koja ostaje kao izvor resursa i neko ko treba da puni budžet da ćuti i bude zahvalan na tome – kazao je Bogaroški za Federalnu TV.

Jedan od gorućih problema u Vojvodini je iseljavanje, odnosno odlazak mladih u zemlje Evropske unije. Bogaroški ocenjuje da će nas popis stanovništva 2021. godine negativno iznenaditi.

- Kada budemo imali redovan popis stanovništva 2021. godine mi ćemo zinuti od čuda šta se u Vojvodini desilo. Po nekim informacijama koje su do mene došle, na severu Bačke imamo situaciju da u toku jedne školske godine imate škole u kojima nestane celo jedno odeljenje – istakao je on.
 (SzILSV, 02.12.2019)Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook