Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je, govoreći o godišnjici usvajanja Ustava Republike Srbije, da je u proteklih pet godina Vojvodina mnogo izgubila zbog njegove manjkavosti. Kostreš je za Večernje novosti istakao da se zalaže za što skoriju izmenu Ustava koji bi Vojvodini garantovao izvršnu, zakonodavnu, delimičnu sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu.

Bojan Kostreš

- Srbija neće morati da menja svoj Ustav, samo ukoliko odustane od puta ka Evropskoj uniji - rekao je Kostreš Novostima.

- Ako želi u Evropsku uniju, Srbija će morati da menja svoj Ustav pre nego što od građana bude tražila da se na referendumu izjasne o ulasku u to visoko evropsko društvo - naveo je Kostreš. Po njegovoj proceni, promena najvišeg pravno-političkog akta naše zemlje, koji predstavlja kočnicu našim evropskim integracijama, mogla bi da usledi krajem 2012. odnosno početkom 2013. godine.

Kostreš je za današnji Kurir naveo da bi država trebalo da reaguje po pitanju istupa ambasadora Ruske federacije Aleksandra Konuzina.

- Trebalo bi ga proglasiti personom non grata i uskratiti mu gostoprimstvo. S Rusijom bi trebalo sarađivati, ali je nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari države - istakao je Kostreš.

(BILSV, 31. 10. 2011.)Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook