Vratiti vlasnička i upravljačka prava nad imovinom Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 09. 2011. | Komentara: 0

Vratiti vlasnička i upravljačka prava nad imovinom Vojvođana

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin Tibor Vaš izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da Vojvodini i svim njenim građanima mora pripasti sva imovina, koja je izgrađena njihovim parama, i da će Liga socijaldemokrata Vojvodine insistirati na doradi Predloga zakona o železnici.

Tibor Vaš

- LSV ostaje principijelna svojim programskim opredeljenjima i zalagaće se da ona dobra, koja su građanke i građani Vojvodine decenijama gradili svojim novcima, treba  da pripadnu Vojvodini, zajedno sa vlasničkim i upravljačkim pravima. Poznati smo po tome da smo istrajni kada su naši stavovi u pitanju i zbog toga nismo i ne želimo da podržimo ovakav Predlog zakona o železnici, koji je trebao da se nađe na dnevnom redu Skupštine Srbije. Ni jedan naš amandman nije uvažen, a njima bi se ovaj zakon u mnogo čemu unapredio " ocenio je Vaš, dodajući da je posebno zabrinjavajuća situacija na relaciji odnosa između pokrajinske i republičke vlasti.

- Uporno se degradiraju pokrajinski organi. Pojedinci se čak zalažu za jedno u Vojvodini, ali dok stignu do Beograda njihovi stavovi se promene i prilagode tuđim interesima. Zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva i proziva pokrajinske i republičke organe da poštuju Ustav koji su napisali i prihvatili  i sinhronizuju svoje stavove i u državnim, ali i partijskim organima " zaključio je potpredsednik GrO LSV Zrenjanin. Vaš je dodao da je i on lično, što je ujedno i stranački stav, optimista kada je u pitanju Predlog zakona o železnici, te da se nada da će ovo pitanje biti rešeno u korist svih građana Vojvodine.

(BILSV, 13.09.2011.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook