Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Novi Sad, 15. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. 

Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću.

LSV

LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 

Tim za preporod sela predstavljen je, gotovo, uz fanfare, ali od juna meseca je javnost nije mogla da čuje za bilo kakvu njegovu aktivnost. Sem priča o tradiciji, „zdravom“ i „pravovernom“ selu, građani Srbije su uskraćeni za bilo kakvu novu ideju.

LSV traži da Vlada Srbije, najzad, progovori o rigidnoj centralizaciji zemlje koja guši sela i male opštine. Želimo da čujemo kako će se sprečiti odlazak građana naše zemlje. Za jedan popisni period Srbiju napusti preko 500.000 ljudi. To su Novi Sad, Sombor i Bor zajedno!

Želimo da Vlada Srbije progovori o problemu gašenja seoskih škola. Želimo da Vlada prestane da ćuti o sramotnoj beogradizaciji zemlje. Dok se u Beogradu gradi na svakom koraku, sela i male opštine, praktično nestaju. Želimo da čujemo zašto se iz tekuće budžetske rezerve Vlade već mesecima izdvajaju milioni evra za beogradski budžet.

Dok se jasno i glasno ne progovori o ovim temama, neće biti nikakvog spasa sela. Stanje će bivati sve gore, sela sve praznija, a Srbija siromašnija.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Subota, 25. 01. 2020. | Komentara: 0

Da li je moguće da Srbija ne može da proizvede kvalitetnu pšenicu?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da li je moguće da Srbija ne može da proizvede kvalitetnu pšenicu. Koristeći instituciju pitanja poslanika, ona je od Nedimovića zatražila i odgovore na pitanja zašto naše brašno ne valja i zašto imamo nekvalitetno seme. 
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.
Saopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook