Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Novi Sad, 15. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. 

Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću.

LSV

LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 

Tim za preporod sela predstavljen je, gotovo, uz fanfare, ali od juna meseca je javnost nije mogla da čuje za bilo kakvu njegovu aktivnost. Sem priča o tradiciji, „zdravom“ i „pravovernom“ selu, građani Srbije su uskraćeni za bilo kakvu novu ideju.

LSV traži da Vlada Srbije, najzad, progovori o rigidnoj centralizaciji zemlje koja guši sela i male opštine. Želimo da čujemo kako će se sprečiti odlazak građana naše zemlje. Za jedan popisni period Srbiju napusti preko 500.000 ljudi. To su Novi Sad, Sombor i Bor zajedno!

Želimo da Vlada Srbije progovori o problemu gašenja seoskih škola. Želimo da Vlada prestane da ćuti o sramotnoj beogradizaciji zemlje. Dok se u Beogradu gradi na svakom koraku, sela i male opštine, praktično nestaju. Želimo da čujemo zašto se iz tekuće budžetske rezerve Vlade već mesecima izdvajaju milioni evra za beogradski budžet.

Dok se jasno i glasno ne progovori o ovim temama, neće biti nikakvog spasa sela. Stanje će bivati sve gore, sela sve praznija, a Srbija siromašnija.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Četvrtak, 17. 10. 2019. | Komentara: 0

Ako su taksisti dobili šta su hteli, jel onda i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji slučaj sa protestom taksista u Beogradu na najočigledniji način, u praksi, pokazao naopaku državnu politiku favorizacije Beograda i njegovih tema u odnosu na druge delove zemlje, na šta LSV ukazuje godinama.
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook