Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Novi Sad, 15. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.

LSV

Kao što je poznato, slogan „Nož, žica, Srebrenica“ koriste ekstremno desne grupe, a sve u cilju glorifikacije zločina koji su počinili snage pod komandom Ratka Mladića u julu 1995. u Srebrenici.

LSV zahteva kažnjavanje odgovornih za ovu reklamnu kampanju! Jasno je da su njeni kreatori svojim aktivnostima prekšili brojne odredbe Ustava i zakona Republike Srbije.

Nedopustivo je što nadležni državni organi do sada nisu reagovali na brojne neprimerene sadržaje koje u svojoj ponudi ima preduzeće „011 Shop“. Zašto nije podignuta prijava zbog širenja međunacinalne mržnje i netrpeljivosti?

Povlačenje jednog brenda iz prodaje nije dovoljna mera.

Država mora sprečiti ovakve pojave, a to je moguće samo poštovanjem važećih propisa i strogom kaznenom politikom.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Subota, 27. 02. 2021. | Komentara: 0

Zastavu Vojvodine smo izborili, sada moramo vratiti punu autonomiju

Položaj Vojvodine u okviru države Srbije, nažalost, i dalje je veoma loš. Nekada razvijena pokrajina, danas je sve siromašnija, a građani se iz nje iseljavaju.
Izjave | Četvrtak, 25. 02. 2021. | Komentara: 0

Revitalizacija Begeja dobra vest

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nataša Lalić izjavila je da je projekat revitalizacije kanala Begej konačno dobra vest za sve one koji žive u tom području. 
Saopštenja | Sreda, 24. 02. 2021. | Komentara: 0

Sela u Srbiji umiru zbog centralizacije sistema

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje u kojem se nalaze sela u našoj zemlji. I pored velikih najava, Nacionalni tim za preporod sela, koji je formiran pre dve godine, nije dao nikakve rezultate.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook