Zašto su fasade u Beogradu bitnije od pijaće vode u Vojvodini?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 18. 03. 2021. | Komentara: 0

Zašto su fasade u Beogradu bitnije od pijaće vode u Vojvodini?

Novi Sad, 18. mart 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić zašto su fasade beogradskih zgrada važnije od rešavanja problema u drugim krajevima države.

LSV

Mediji su preneli da je Vlada uplatila iz svoje tekuće budžetske rezerve 240 miliona dinara u bedžet grada Beograda.

Kabinet premijerke Brnabić nije jasno ukazao na razloge ove pomoći, ali su funkcioneri grada Beograda javno saopštili da se radi o sredstvima namenjenim za uređenje fasada beogradskih zgrada.

U trenutku kada građani Vojvodine i drugih krajeva Srbije na svojoj koži osećaju katastrofalne posledice centralizacije, ovakva dotacija najbogatijoj sredini u Srbiji je i više nego sramotna.

LSV podseća premijerku Brnabić da 700.000 građana Vojvodine nema zdravu pijaću vodu, da poljoprivrednici nemaju subvencije koje mogu da obezbede normalan život, da sela u svim krajevima Srbije nestaju. 

Očekujemo da čujemo zašto su fontane, neboderi ili fasade bitnije od života građana Srbije koji žive u Žitištu, Žablju, Topoli ili Prijepolju.

Tražimo da Vlada Srbije na svojoj prvoj sednici kolektivno pristupi čitanju Ustava naše države i da, najzad, shvati da su svi građani Srbije jednaki.

Nije Srbija samo grad Beograd. Pročitajte Ustav i počnite da ga poštujete.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonIzjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Ljudska prava na prvom mestu

Državna sekretarka u Ministarstvu za Ijudska i manjinska prava i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je da je Zakon o istopolnim zajednicama samo objašnjavanje očiglednog za Ijude koji žive u takvim zajednicama. 
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook