Zrenjaninska apoteka jedna od najsnabdevenijih u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninska apoteka jedna od najsnabdevenijih u Srbiji

LSV Zrenjanin

ZRENJANIN - Direktorka Apoteke Zrenjanin mr ph Edita Fuks Hodi, izjavila je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu da je zahvaljujući stručnosti kadra i uspešnom radu, koji prati tradicija od 230 godina apotekarstva u gradu, Zrenjanin danas jedan od najsnabdevenijih gradova u Srbiji.

- U okviru apoteke danas posluje 14 gradskih organizacionih jedinica i 15 jedinica za izdavanje gotovih lekova u naseljenim mestima. Pored njih, posedujemo i veliku laboratoriju za izradu galenskih preparata i kontrolnu laboratoriju u kojoj se kotnrolišu ulazne supstance i gotovi proizvodi " istakla je mr ph Edita Fuks Hodi. Ona kže da Apotekarska ustanova Zrenjanina snabdeva oko 130 hiljada stanovnika grada i okolnih mesta sa svim lekovima i pomoćnim lekovitim sredstvima, te da to sve postižu zahvaljujući vrlo razgranatoj mreži apoteka i stručno osposobljenom kadru. U Apoteci je, kako kaže, zaposleno 53 magistra farmacije, od čega 5 specijalista i 50 farmaceutskih tehničara.

- Ovo je vrlo edukovan kadar, koji pruža kvalitetnu uslugu korisnicima. Zaposleni redovno pohađaju edukativne sastanke, da bi obnovili svoja znanja i stekli nove veštine. Od svih apoteka najvažnija i najveća je apoteka Centar, koja radi 24 sata svih 365 dana u godini " objasnila je direktorka zrenjaninske Apoteke. Kako je rekla, godišnje se u ovoj ustanovi realizuje oko milion i 200 hiljada recepata i oko 13 hiljada ortopedskih pomagala na lekarski nalog; ukupno oko dva miliona usluga i blizu 100 hiljada izrađenih preparata.

- Planiramo i usavršavanje našeg rada, za šta ne trebaju posebna sredstva, a radimo i na promociji zdravlja, pa se uskoro očekuje otvaranje tzv. savetovališta, u kojima će pacijenti moći da razgovaraju nasamo sa farmaceutima, pitaju ih sve što ih interesuje, sugerišu i daju predloge " najavila je ona.

(BILSV, 05.07.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook