Blog

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Ana Pataki | Ponedeljak, 26. 12. 2016. | Komentara: 0
Država nema sluha za roditelje Marta 2017. navršiće se tri godine od kako sam se priključila tadašnjoj inicijativi tri organizacije koje su kroz kampanju „Pravo za mame“ nameravale menjati Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom. Na kraju, kampanja se može smatrati uspešnom, jer su njeni ciljevi uspešno realizovani. Ali, država je, ipak, zatajila.
Aleksandar Marton | Sreda, 16. 11. 2016. | Komentara: 0
Tolerancija bez onog ali
Poznato je da je 16. novembar dan koji se obeležava kao Međunarodni dan tolerancije. Za one tolerantne prema nekom ko je različit ovo je dan kao i svaki drugi, a oni koji su skloni osuđivati različite od sebe ovo je dan kada bi se trebali zamisliti nad svojim promišljanjima, a nekad i delima.

Netolerantna osoba vidi problem u onom dugom, drugačijem. To drugo i drugačije često su postajali razlog za sukobe i nesreću.
Niko na ovom svetu nije isti, pa je zato tolerancija prema svakome nešto što bi ljudi koji se smatraju delom normalnog društva trebali imati usađeno u svoja srca. Mladi pre svega, jer mladi  tek uče i stasavaju.
dr Milivoj Bešlin | Sreda, 05. 10. 2016. | Komentara: 0
Kraj zločinačkog režima i propuštene prilike
Danas kada se relativizuju civilizacijske vrednosti i nekadašnji saučesnici i portparoli Miloševićevog zločinačkog režima prizivaju podizanje spomenika svome tadašnjem vođi, a njegovi vodeći propagandisti nam se sa naslovnih strana lažima i falsifikatima podsmevaju, društvo mora da pošalje poruku da neće pristati na tu vrstu izvrtanja prošlosti.
Aleksandar Marton | Sreda, 21. 09. 2016. | Komentara: 0
Zašto se ponižava lokalni i pokrajinski nivo vlasti?!
Nedavna najava izmene Zakona o finanansiranju lokalnih samouprava, kojom bi se omogućilo da prihodi od poreza na zarade u većoj meri ostaju u republičkom budžetu još je jedan atak na, ionako, slabašnu lokalnu samoupravu u Republici Srbiji.
Ova najava predstavlja još jednu kocku u mozaiku stroge centralizacije koja apsolutno dominira našom državom.
dr Milivoj Bešlin | Sreda, 13. 07. 2016. | Komentara: 0
Nacionalizam, "bregzit" i Putin Referendum o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji, izvan svake sumnje, istorijski je događaj prvog reda. Izlazak Velike Britanije iz EU, sasvim je izvesno, ne znači početak kraja Unije, ali je mogući početak kraja Ujedinjenog Kraljevstva. Emancipatorski i indipendistički pokret u Škotskoj, koja se jasno opredelila za EU, u predstojećem periodu samo će jačati. Novi referendum o izlasku Škotske iz Britanije teško će moći da bude izbegnut, a njegov ishod ovoga puta bi mogao biti drugačiji od prethodnog, jer je važan argument protiv nezavisnosti Škotske bio i taj što bi morala da traži ponovni prijem u EU. Uz to i pokret za razdruživanje Severne Irske od Engleske dobija krila.
Aleksandar Marton | Četvrtak, 21. 04. 2016. | Komentara: 0
Vojvodino, digni glavu! Uče nas preko beogradskih medija kako dobro živimo i uživamo u plodovima ove vlasti. Očito je da prosečan Vojvođanin slabo vidi, jer nikako da ugleda te plodove. Slabo se naziru radna mesta, investicije, infrastukturni radovi... Zbilja koju serviraju mediji je ružičasta i sjajna, a stvarnost je mnogo sumornija.

facebook