25 godina Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 14. 07. 2015. | Komentara: 0

25 godina Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD – Pre 25 godina,  14. jula 1990. godine u Novom Sadu je osnovana Liga socijaldemokrata Vojvodine.

LSV
 
Pre čevrt veka nas je okupila borba protiv rata, nasilja i mržnje.
Branili smo ravnopravnost i borili se za ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, za različitost i poštovanje ljudskih prava. Građani znaju da iste vrednosti zastupamo i četvrt veka kasnije.
 
Godinama smo se borili i borimo se protiv fašizma, otimanja vojvođanske imovine, nepravde, lošeg Ustava, centralizma i umanjivanja nadležnosti Vojvodine.
 
Ligašice i  ligaši su bili autonomaši i kada su nas zbog toga pljuvali na ulici.  
Liga je bila ta koja se borila, ona je ta koja bori se i boriće se i ubuduće za čiste račune, za vraćanje imovine Vojvodine i za decentralizaciju čitave Srbije.
 
Borili smo se i borićemo se i dalje za najviši stepen autonomije Vojvodine - za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i sopstvenu imovinu garantovanu Ustavom. Borili smo se 25 godina i borićemo se i dalje za mlade, za poljoprivrednike, za radnike i za penzionere.
 
Četvrt veka Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila tu i biće tu i dalje da predvodi borbu za ravnopravnost, istinu i  suočavanje sa prošlošću.
 
Dosledno se svih ovih godina borimo za evropski put Vojvodine i čitave Srbije.
Borićemo se i dalje!
 
(BILSV, 14. 07. 2015)



Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.
Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook