Ako gradska vlast sutra ne smeni Čelara, znači da ga podržava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 02. 2015. | Komentara: 0

Ako gradska vlast sutra ne smeni Čelara, znači da ga podržava

NOVI SAD - Sve tri opozicione stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka, zajednički su zatražile sutrašnju sednicu Skupštine grada na kojoj bi se analizirao predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za sagledavanje činjeničnog i pravnog stanja u preduzeću nakon izveštaja državnog revizora o poslovanju u 2013. godini, kao i utvrđivanju odgovornosti i razrešenju direktora JKP „Informatika“ Dejana Čelara, saopštili su danas gradski odbori LSV i DS.
 
LSV
- Činjenica da je Državna revizorska agencija analizirala, ustanovila i iznela brojne nepravilnosti u oblasti poslovanja JKP „Informatika“, samo su kap u čaši i još jedan dokaz bahatog i kriminalnog poslovanja na koje sve tri stranke opozicije odavno ukazuju – navedeno je saopštenju.
 
LSV i DS navode da je građanima i građankama Novog Sada dobro poznato šta su Treća Srbija, njeni funkcioneri i njihova familija uradili od JKP „Informatika“. Partijsko zapošljavanje, doslovno bacanje novca na reprezentaciju, izradu fejsbuk stranice, abnormalna potrošnja goriva, nametanje drugog osiguranja umesto novosadskog DDOR-a, mobing po partijskoj osnovi i finansiranje albuma pojedinih umetnika, samo su neki od detalja njihove radne liste. U međuvremenu, građanima na vrata stižu sudski izvršitelji koje JKP „Informatika“ takođe neravnopravno bira, dok se direktor ovog preduzeća sve češće spominje kao kupac raznih medija, naglašeno je u saopštenju.
 
- Ako Skupština grada sutra ne prihvati predlog za utvrđivanje činjenica o lošem poslovanju ovog preduzeća, ne smeni Dejana Čelara i ne zaustavi razaranje JKP „Informatika“ od strane Treće Srbije, smatraćemo da podržavaju takvo poslovanje i dele odgovornost za svu štetu koja se nanosi ovom gradskom preduzeću i Novom Sadu – zaključeno je u saopštenju novosadskim odborima LSV i DS.
 
(BILSV, 25.02.2015)



Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.
Akcije/Kampanje | Subota, 09. 05. 2009. | Komentara: 0

Dan pobede na fašizmom

PANČEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras u Pančevu na skupu koji je LSV organizovala povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope da će se od srede u proceduri Skupštine Srbije naći Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook