Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 10. 2012. | Komentara: 0

Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

NOVI SAD, 15. oktobar - Da je živ, Slobodan Milošević bi danas bio ponosan. Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su se, kao predsednik i premijer Srbije, vratili na svoju staru retoriku i stavove, Aleksandar Vučić hapsi i preti, a u pojedinim medijima se stvara atmosfera linča kao s kraja devedesetih.

LSV

Potpuno je nevažno koja je od dve jučerašnje Dačićeve izjave ispravna.
Nijedna ne ide u prilog evropskim integracijama Srbije.

Činjenica je da Dačić zamera EU da pokušava da smanji teritoriju Srbije, zaboravljajući da je ona smanjena upravo u vreme kada je SPS prošli put imao premijera i kada nas je uvukao u rat sa najvećom svetskom vojnom silom.

Od ostalih državnih zvaničnika prethodno smo čuli da nema potrebe da srljamo u Evropu, da nećemo trčati ni za kakvim datumima, a posle dužeg vremena mogu se čuti i ministri koji sa ushićenjem govore o „majčici Rusiji“.

Istovremeno, premijer  je, prilikom otkazivanja Parade ponosa, Evropsku uniju stavio u istu ravan sa ekstremističkim organizacijama, dok predsednik skoro svakom svojom izjavom u inostranstvu narušava dugo i teško građene dobre odnose u regionu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i premijera Ivicu Dačića da otvoreno kažu građanima da li je Srbija odustala od evropskih integracija.

Protivljenje ulasku Srbije u Evropsku uniju je legitiman politički stav i svaka stranka ima pravo na njega. DSS i SRS su časno platile cenu toga što se njihov antuevropski stav ne poklapa sa mišljenjem građana.

Ukoliko su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije promenile svoj stav o priključenju EU, imaju obavezu da građanima to na vreme predoče i da ponovo izađu na izbore.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.
Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook