Aktivisti LSV prekrečili grafit mržnje na Limanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 09. 2019. | Komentara: 0

Aktivisti LSV prekrečili grafit mržnje na Limanu

Novi Sad, 28. septembar 2019 - Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad okrečili su juče grafit na zgradi vrtića „Različak“ u Ulici Narodnog fronta broj 45.

Ovoga puta grafitom je poruka mržnje bila upućena ka građanima islamske veroispovesti i veličanju osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i to, da sve bude još gnusnije, na mestu gde se igraju, uče i vaspitavaju naši najmlađi sugrađani.

LSV

Aktivisti LSV Novi Sad, među kojima su bili i potpredsednik Gradskog odbora i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad, Robert Vizi i Mirko Grujičić, pokazali su današnjim primerom da Liga nije i neće dopustiti širenje mržnje i netrpeljivosti.

Kao što smo to činili i mračnih devedesetih i svih godina do danas, i dalje ćemo biti tu da čuvamo svoje komšije i međunacionalni sklad, na koji su građani i građanke Vojvodine ponosni.

Još jednom, pozivamo nadležne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da pisci ovakvih poruka i svi oni koji ih u tome podržavaju, budu identifikovani i sankcionisani.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad  



Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook