AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

BEOGRAD – Pokrajinska vlada utvrdila je juče nacrt pokrajinske skupštineke odluke o osnivanju javne ustanove "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture" i on će biti upućen Skupštini Vojvodine na razmatranje i usvajanje, piše današnja Politika.

LSV

Objašnjavajući zašto se insistira na vojvođanskoj akademiji, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški za Politiku najpre tvrdi da je tu sve u skladu sa Statutom iz 2014. i pozitivnim zakonskim propisima.
– AP Vojvodina treba da ima svoju, regionalnu akademiju. U zemlji gde postoje problemi sa obrazovanjem  i gde je mnogo funkcionalno nepismenih, suludo je insistirati na tome da takva akademija ne sme da bude osnovana – dodaje Bogaroški navodeći da je "svako ulaganje u nauku ulaganje u budućnost zemlje".

(BILSV, 21. 05. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.
Odbori LSV | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Nekim pojedincima je bitnija mržnja prema LSV, nego borba protiv fašizma

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje napad na jučerašnji antifašistički skup koji je održan u Novom Sadu.

Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook