AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

BEOGRAD – Pokrajinska vlada utvrdila je juče nacrt pokrajinske skupštineke odluke o osnivanju javne ustanove "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture" i on će biti upućen Skupštini Vojvodine na razmatranje i usvajanje, piše današnja Politika.

LSV

Objašnjavajući zašto se insistira na vojvođanskoj akademiji, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški za Politiku najpre tvrdi da je tu sve u skladu sa Statutom iz 2014. i pozitivnim zakonskim propisima.
– AP Vojvodina treba da ima svoju, regionalnu akademiju. U zemlji gde postoje problemi sa obrazovanjem  i gde je mnogo funkcionalno nepismenih, suludo je insistirati na tome da takva akademija ne sme da bude osnovana – dodaje Bogaroški navodeći da je "svako ulaganje u nauku ulaganje u budućnost zemlje".

(BILSV, 21. 05. 2015)



Saopštenja | Subota, 03. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija da uloži protest Mađarskoj zbog Hortijeve biste u zgradi Parlamenta

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da uputi oštar protest mađarskim vlastima zbog skandaloznog postavljanja biste ratnom zločincu Miklošu Hortiju.
Saopštenja | Četvrtak, 01. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV zahteva odgovore od direktora Naftne industrije Srbije

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, koju je predvodio mr Mlađen Malešević, član Saveta za budžet i finasnije LSV, predala je danas pismo kojim od direktora Naftne industrije Srbije Kirila Tjurdenjeva zahteva održavanje sastanka u narednih petnaest dana. U delegaciji su, između ostalih, bili i poslanici LSV u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Izjave | Četvrtak, 01. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Srbija je praktično priznala Republiku Kosovo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je priznavanjem kosovskih ličnih dokumenata Srbija praktično priznala Republiku Kosovo i njen suštinski suverenitet nad tom teritorijom. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook