AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

BEOGRAD – Pokrajinska vlada utvrdila je juče nacrt pokrajinske skupštineke odluke o osnivanju javne ustanove "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture" i on će biti upućen Skupštini Vojvodine na razmatranje i usvajanje, piše današnja Politika.

LSV

Objašnjavajući zašto se insistira na vojvođanskoj akademiji, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški za Politiku najpre tvrdi da je tu sve u skladu sa Statutom iz 2014. i pozitivnim zakonskim propisima.
– AP Vojvodina treba da ima svoju, regionalnu akademiju. U zemlji gde postoje problemi sa obrazovanjem  i gde je mnogo funkcionalno nepismenih, suludo je insistirati na tome da takva akademija ne sme da bude osnovana – dodaje Bogaroški navodeći da je "svako ulaganje u nauku ulaganje u budućnost zemlje".

(BILSV, 21. 05. 2015)



Omladina LSV | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Neprekidna borba protiv fašizma

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas, povodom obeležavanja 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije, da ova brorba traje neprekidno i da je fašizam, nažalost, i dalje prisutan u našem društvu.
Edukacija LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 1

Održana edukacija info timova LSV

NOVI SAD - Članice i članovi info timova Lige socijaldemorkata Vojvodine iz različitih gradskih i opštinskih odbora okupili su se proteklog vikenda u Kino sali Gradskog odbora LSV Novi Sad gde je održana edukacija o organizovanju info službe i informisanju.
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 2

Sedlarević: Srbija je visoko centralizovana država

BEOGRAD - Ustav Srbije je loš put koji izaziva mnogo nesreća i najekonomičniji pristup promeni takvog stanja je deaktiviranje pojedinih odredbi, rečeno je danas na okruglom stolu Yucoma povodom petogodišnjice usvajanja Ustava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook