AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

BEOGRAD – Pokrajinska vlada utvrdila je juče nacrt pokrajinske skupštineke odluke o osnivanju javne ustanove "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture" i on će biti upućen Skupštini Vojvodine na razmatranje i usvajanje, piše današnja Politika.

LSV

Objašnjavajući zašto se insistira na vojvođanskoj akademiji, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški za Politiku najpre tvrdi da je tu sve u skladu sa Statutom iz 2014. i pozitivnim zakonskim propisima.
– AP Vojvodina treba da ima svoju, regionalnu akademiju. U zemlji gde postoje problemi sa obrazovanjem  i gde je mnogo funkcionalno nepismenih, suludo je insistirati na tome da takva akademija ne sme da bude osnovana – dodaje Bogaroški navodeći da je "svako ulaganje u nauku ulaganje u budućnost zemlje".

(BILSV, 21. 05. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.
Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.
Odbori LSV | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

LSV Subotica: SVM se služi neistinama

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica odbacio je optužbe iznete u saopštenju SVM u kojem je Liga napadnuta zbog sklapanja strateškog partnerstva sa Demokratskom strankom nakon izbora za Mesne zajednice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook