Beogradski centralizam guši Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Beogradski centralizam guši Srbiju

PRIJEPOLJE - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton odbacio je optužbe na račun LSV i koalicije Vojvođanski front kojoj pripada i dodao da niko u Srbiji ne vidi separatizam u Republici Srpskoj, „ali ga vide u Vojvodini gde separatizma nema“.

LSV

- To što mi želimo da Vojvodina upravlja svojim dobrima i sa svojim bogatstvima nije separatizam. Nekad je pokrajina bila motor razvoja ove zemlje, ali sada više nije bogata. Beogradski sam đak i nemam ništa protiv Beograda ali imam protiv stava da je sva pamet u Beogradu, ali ne među građanima nego u Vladi Srbije, institucijama i u skupštini, gde od 250 poslanika Beograd ima oko sto poslanika iz Beograda - kazao je Marton na tribini u Prijepolju.

Prema njegovim rečima, oko 91 odsto svih sredstava u Vladi Srbije, a samo devet odsto na lokalu.

- Možemo o Titu da govorimo šta hoćemo ali taj procenat se kretao oko 30 odsto i najviši je bio u Sloveniji a najmanji u Makedoniji. Danas je četiri puta manje para na lokalu nego, recimo 1983. godine. U mom Zrenjaninu do 1988. godine gradonačelnici su mogli da finansiraju mnoge poslove, a sada je budžet Zrenjanjina oko sedam milijardi dinara, što je pet puta manje u odnosu na osamdesete godine prošlog veka. Treba već jednom da kažemo stop centralizaciji, beogradizaciji… - naveo je Marton.
(SzILSV, 22.02.2020)



Odbori LSV | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Država tretira žene kao građane drugog reda

ZRENJANIN – Potpredsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin dr Jovanka Koprivica upitala je na konferenciji za novinare da li su u našoj zemlji žene građani drugog reda.
Izjave | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Papuga: Zakon o upravljanju migracijama nedorečen

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da Predlog zakona o upravljanju migracijama nije dobro formulisan i da je nedorečen, zbog čega ga poslanička grupa LSV neće podržati.
Izjave | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Promenom zakona do policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD – Komentarišući jučerašnju izjavu premijera Srbije i ministra policije Ivice Dačića da će policija u Srbiji ostati jedinstvena, ali da se može razgovarati o organizaciji rada u Pokrajini, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za “Večernje novosti” da LSV neće odustati od inicijative da APV ima određenu autonomiju nad policijom, kao što je imala po Ustavu iz 1974. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook