Bez iznenađenja u Mađarskoj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 04. 2018. | Komentara: 0

Bez iznenađenja u Mađarskoj

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je komentarišući izbore u Mađarskoj, održane u nedelju, istakao da pobeda Viktora Orbana nije veliko iznenađenje pa čak ni izuzetak u Evropi u kojoj sada već po pravilu ubedljivo pobeđuju desne, konzervativne, a neretko i populističke stranke.

LSV

- Fidesov program odbrana "hrišćanskih vrednosti Mađarske" u ruralnim delovima zemlje jeste dobio široku podršku za razliku od Budimpešte i Segedina gde je Fides, po meni dostupnim informacijama, doživeo poraz. Ako se tome dodaju i izborni sistem koji je projektovan da odgovara Fidesu glasovi "Mađara izvan Mađarske", velika kriza u MSZP (socijalistima) i nemogućnost saradnje opozicije koja se kreće od ekstremne desnice (Jobik) pa do liberala sve su to razlozi za njegovu treću uzastopnu pobedu - rekao je Kostreš za list Danas.

Generalni sekretar LSV je kazao i da misli da Orbanovu vladu čeka rešenje ekonomskih problema građana Mađarske i da će uspešnost u tom poslu odrediti i njegovu političku budućnost.

(BILSV, 10.04.2018)



Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Probleme Vojvodine treba sistemski rešavati

NOVI SAD - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas da su poslanici pokrajinskog parlamenta ubedljivom većinom glasova usvojili Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Eto kako dobijaju izbore

NOVI SAD – List Blic objavio je danas da je preko 200 aktivista Srpske narodne stranke neposredno pred izbore za mesne zajednice promenilo adresu stanovanja, kako bi njihovi predstavnici ušli u savete.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Menjaju statute preduzeća za partijske drugove

NOVI SAD – Vladajuća koalicija u Novom Sadu usvojila je izmene Statuta Istorijskog arhiva kako bi omogućila aktuelnom v.d. direktora Milanu Paroškom da konkuriše za mesto direktora, pošto je izmenama omogućeno da se za direktora, pored istoričara i arheologa, te stručnjaka arhivarstva i muzeologije može birati i politikolog.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook