Bezbednost učenika je najvažnija i tokom štrajka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 05. 12. 2014. | Komentara: 0

Bezbednost učenika je najvažnija i tokom štrajka

SOMBOR - Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović i pomoćnica sekretara za obrazovanje Ljubica Srđanov posetili su Osnovnu školu „Nikola Vukičević“ i Gimnaziju „Veljko Petrović“ u Somboru.

LSV

Tokom posete, sa direktorima ovih prosvetnih institucija razgovarano je o bezbednosti učenika za vreme štrajka prosvetnih radnika.
 
Aleksandar Jovanović je tom prilikom istakao da je Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje prioritet briga i položaj učenika u ovim specifičnim uslovima održavanja nastave. Njegova pitanja upućena direktorima su se odnosila na organizaciju slobodnog vremena, kada učenici nisu na nastavi: da li su Školski odbor, Savet roditelja, Školska uprava i roditelji učenika, na adekvatan način (dnevno u kontinuitetu), obavešteni o ovim vanrednim situacijama nastalim u školama zbog štrajka prosvetnih radnika. Jovanovića je interesovalo gde i pod kojim uslovima su zbrinuta deca, pogotovo učenici putnici koji nisu iz Sombora, te da li je na adekvatan način organizovano dežurstvo i nadgledanje učenika van nastave.
 
- Učenici moraju da budu na sigurnom u svojim prosvetnim institucijama, pod budnim okom nastavnika ili profesora. Nikako ne smeju biti bez nadzora, a pogotovo ne van svojih škola. Roditelji đaka moraju da znaju u svakom momentu gde im se deca nalaze - rekao je Jovanović. Istakao je i da Pokrajinski sekretarijat ne ulazi u problematiku i suštinu štrajka prosvetnih radnika, već samo brine i želi da vodi računa o bezbednosti učenika.
 
(BILSV, 05.12.2014)



Iz medija | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Uskoro ćemo imati nove izbore, građani sve teže žive

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je on zadovoljan rezultatima izbora. On je gostujući u emisiji „Politbiro“ istakao i da ne očekuje da će vlasti formirane nakon decembarskih i junskih izbora dočekati pun mandat, kako je najavljeno, jer su građani u sve težoj ekonomskoj situaciji.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook