Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Novi Sad, 04. decembar 2018 - Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo. Potrebno je istaći i dobru međuinstitucionalna saradnju.

LSV

- Umrežene nevladine organizacije i institucije uvek daju najbolje rezultate, jer se žene uvek lakše obraćaju nevladinom sektoru nego institucijama, potvrđeno je u praksi. Kontinuirano se radi, ali i dalje moramo da radimo više na sprovođenju akcionih planova - istakla je između ostalog mr Maja Sedlarević.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Isteraćemo do kraja priču o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

NOVI SAD - Suština problema sa vraćanjem imovine Vojvodini i lokalnim samouprava u Srbiji jeste što ne postoji jasna ideja decentralizacije zemlje pa svaka nova vlada pravi svoj predlog zakona, istakao je sinoć zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji Signali na Radio-televiziji Vojvodina.
Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

I Pančevci za punu platu trudnicama

PANČEVO - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je akciju na nivou pokrajine, zahtevajući od lokalnih samouprava da dotiraju umanjenje zarada trudnicama dok su na bolovanju, a organizovala je i potpisivanje peticije građana, koja bi trebalo da bude prosleđena lokalnoj vlasti, rekao je potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo Jovan Petrovački.
Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook