Bogaroški: Martu Takač je smenio sud, a ne Pokrajinska vlada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 23. 02. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Martu Takač je smenio sud, a ne Pokrajinska vlada

NOVI SAD – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je danas da vojvođanska vlada nije smenila Martu Takač s mesta direktorke Vojvodinašume, već nadležni sud i odbacio kritike predsednika Saveza vojvodjanskih Mađara Ištvana Pastora.

LSV

– Nije Pokrajinska vlada smenila Martu Takač, već je to učinio sud svojom presudom, koja je postala pravosnažna i izvršna. Mi smo samo sproveli odluku suda, jer bi sve drugo bilo izvrgavanje ruglu pravosuđa – rekao je Bogaroški za agenciju Beta. Bogaroški je odbacio kritike predsednika SVM Ištvana Pastora, koji je rekao da je prošlonedeljna odluka Pokrajinske vlade "pravno ništavna i falična", da je treba poništiti i Martu Takač ponovo postaviti na mesto direktora, jer ta pozicija prema koalicionom sporazumu pripada SVM-u.
– Da je bilo ko u vladi mislio da su to ništavne ili falične odluke, ne bi tražio dopunu dnevnog reda. Ponavljam, Pokrajinska vlada nije razrešila direktoricu Vojvodinašuma, već je to učinio sud. Odnosno, sud je poništio svojom presudom rešenje o imenovanju direktorice Vojvodinašuma kao nezakonito. Pokrajinska vlada je mogla samo da konstatuje tu činjenicu – naveo je Bogaroški, koji je i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine. On je objasnio da je na dnevni red sednice Pokrajinske vlade prošle nedelje stavljena informacija o sudskoj presudi, a zatim doneta odluka o poništenju konkursa na kojem je Marta Takač bila imenovana za direktorku, a potom je doneta i odluka o imenovanju Aleksandra Obradovića na mesto vršioca dužnosti direktora Vojvodinašuma. Na sednici je usvojen i zaključak kojim je konstatovano da je potrebno izraditi precizno uputstvo, odnosno pravilnik za izbor direktora javnih preduzeća, ustanova i institucija čiji je osnivač Vojvodina, a čiji se direktori biraju putem konikursa, kako bi se obezbedilo da budući konkursi budu sprovedeni po jasnim i merljivim kriterijumima, kazao je Bogaroški.

(BILSV, 23. 02. 2015)



Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2024. | Komentara: 0

Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI snažno se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2024. | Komentara: 0

Vlada da proglasi Dane pobede nad fašizmom u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da na dostojanstven način obeleži 80. godišnjicu oslobođenja od fašizma.
Odbori LSV | Petak, 13. 09. 2024. | Komentara: 0

Iniciramo održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina povodom Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI iniciraće održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina na temu rada kineske fabrike guma Linglong.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook