Bogaroški: Svako treba da se izjasni onako kako se oseća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Bogaroški: Svako treba da se izjasni onako kako se oseća

NOVI SAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, izjavio je da pozivanje građanki i građana da se izjasne kao Vojvođanke, odnosno Vojvođani nije kampanja LSV, ali je dodao da svako ima pravo da se izjasni onako kako se oseća.

Branislav Bogaroški

- Neki pozivaju pripadnike mađarske nacionalne zajednice da se izjasne kao Mađari, hrvatske, crnogorske i tako dalje, a neko poziva ljude koji se osećaju kao Vojvođani da se izjasne kao Vojvođani. Ako se neko oseća Srbinom, treba da kaže da je Srbin, ako se neko oseća Vojvođaninom, treba da kaže da se oseća kao Vojvođanin, a ako se neko ne oseća, da izvinete, nikako, onda ne treba ništa da kaže. To je lična stvar svakog pojedinca - kazao je Bogaroški, a prenosi Radio 021.
(BILSV, 03.10.2011.)



Izjave | Ponedeljak, 06. 09. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Neki bi da Crnom Gorom upravljaju iz Beograda

Ne znam kako će dalje ići odnosi Srbije i Crne Gore, ali meni to ne deluje kao bilo kakva najava dobrih odnosa. Oni će biti sve komplikovaniji jer se sve spustilo na nivo građanina. Da li mislite da će neko zaboraviti bacanje suzavca, šok-bombi i pucanje gumenim mecima na narod, kaže za Danas Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Izjave | Nedelja, 05. 09. 2021. | Komentara: 0

Društveni dijalog je početak svega

Nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se za različitim problemima, ali zakonska regulativa garantuje manjinama kulturnu autonomiju i ostvarivanje prava iz oblasti kulture, informisanja na manjinskom jeziku, obrazovanja i službene upotrebe jezika i pisima, na osnovu tačnog broja popisanih građana države projektuje i izdvaja sredstava za finansiranje različitih obaveza, ističe Olena Papuga
Izjave | Nedelja, 05. 09. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Bez ozbiljnog nasilja neće biti moguće ustoličenje

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je na Cetinju „da je jasno da bez ozbiljnog nasilja' neće biti moguće organizovati ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koje je previđeno za danas u tom gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook