Bogaroški: Veći budžet za stočarstvo 2015.

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 09. 12. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Veći budžet za stočarstvo 2015.

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu danas je potpisao 97 ugovora sa korisnicima sredstava tri konkursa za oblast stočarstva ukupne vrednosti 7,5 miliona dinara.

LSV

– U sledećoj godini planiramo da povećamo budžet za stočarstvo, sa 60 na 80 miliona dinara. Konkretno, najveće povećanje će biti za selekcijske mere, ali ćemo povećati i iznose i za ove druge mere – najavio je resorni sekretar Branislav Bogaroški. On je rekao da se program za stočarstvo podržava budžetskim sredstvima AP Vojvodine, odnosno da ne postoje namenska sredstva kao što je to slučaj u nekim drugim oblastima. Naglasio je da postoji jasna svest da je ulaganje u stočarstvo jedan od prioriteta AP Vojvodine.
– Želim da istaknem da i u drugim oblastima koje finansijski podržavamo, imamo mere kojima podstičemo stočarstvo. Pre svega u programu ruralnog razvoja imaćemo subvencionisanje troškova za adaptaciju i sanaciju stočarskih farmi i dalje ćemo zadržati podršku projektima mini-mlekara i mini-mesara. Sa tim sredstvima, koja će takođe biti povećana u odnosu na 2014. godinu, budžet za stočarstvo će biti veći nego ove godine – rekao je Bogaroški.
Prvim konkursom raspodeljeno je dve miliona dinara za 19 korisnika za održavanje lokalnih i regionalnih izložbi stoke. Drugim konkursom raspodeljeno je 1,5 miliona dinara za 18 korisnika, za unapređenje smeštaja, ishrane i nege ugroženih autohtonih rasa, kao što su kod goveda podolac i buša, u svinjarstvu mangulica i u ovčarstvu vitoroga žuja i čokanska cigaja. Za sprovođenje programa unapređenja rada udruženja odgajivača stoke dodeljeno je četiri miliona dinara za 60 korisnika.

(RTV, 09. 12. 2014)



Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook