Bojan Kostreš novi predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Bojan Kostreš novi predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad, 19. novembar 2022 - Delegati XIII Izbornog kongresa Lige socijaldemokrata Vojvodine izabrali su danas Bojana Kostreša za novog predsednika stranke.

LSV

Nakon 32 godine pod vođstvom Nenada Čanka, LSV je ušla u talas promena koji najvaljuje novim rukovodstvom, novim političkim iskoracima i neodstupanjem od izvornog programa partije u kojem se insistira na: demokratskim vrednostima, multikulturalnosti i toleranciji, decentralizaciji, organizovanom razvoju i autonomnom statusu Vojvodine, zaštiti Vojvodine od neutemeljene eksploatacije njenih resursa, antifašizmu i proevropskom pravcu.

Nenad Čanak, dosadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, nije se kandidovao na izborima za novog predsednika. Na Kongresu je rečeno da on ostaje u stranci i da će nastaviti da radi u oblastima političkog delovanja LSV u kojima se proceni da može dati najveći doprinos.

Na Kongresu koji je održan u Novom Sadu izabrani su i novi članovi Glavnog odbora i Predsedništva, Statutarne komisije i Nadzornog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Iz medija | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Svojina Vojvodine - veliki politički problem

NOVI SAD - Izrada zakona o javnoj svojini privedena je kraju i taj akt bi pred poslanicima mogao da se nađe pre letnje pauze u radu Skupštine Srbije - izjavio je Bojan Kostreš predsednik radne grupe Vlade Srbije koja radi na tekstu tog zakona.
Izjave | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Čim pomenem vojvođanske pare počnu napadi

NOVI SAD - Kada ja kažem, dobro, kako bi bilo da se vrate malo pare AP Vojvodini, njena imovina i tako dalje, onda počinju napadi. To je vele protivustavno. A jel u skladu sa Ustavom da državna preduzeća imaju svoju slavu " upitao je sinoć u emisji Problem na RTV Studio B, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Sve zavisi od toga kako ćemo odgovarati na zahteve EU

NOVI SAD - Kada je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao da možemo brže da pregovaramo od Hrvata za članstvo u EU, pretpostavljam da u to duboko veruje, jer EU i svi njeni zvaničnici ističu da Srbija ima veće administrativne kapacitete od Hrvata " izjavila je za današnju Pravdu portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook