Bojkotaška opozicija je Vučiću omogućila apsolutnu dominaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 07. 2021. | Komentara: 0

Bojkotaška opozicija je Vučiću omogućila apsolutnu dominaciju

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je teško i komentarisati optužbe „bojkot“ opozicije da učešće LSV i Stranke moderne Srbije predstavlja pokušaj vlasti da obesmisli i razvodni dijalog, jer, kako je rekao, nemaju veze sa logikom.

LSV

Neimenovani sagovornik portala Nova.rs je rekao da su LSV i SMS u dijalog pozvane naknadno, te da nikome nije jasno zbog čega, jer nisu učestvovali u bojkotu, a ne nalaze se ni u parlamentu. Kako je rekao taj izvor, zahteva se da ove stranke imaju isti broj predstavnika kao i grupacije opozicionih stranaka, zbog čega je zaključio da je to pokušaj vlasti da razvodni dijalog.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine će se naći na međustranačkom sastanku koji će moderirati Evropska unija, jer smatramo da je potrebno učiniti sve da bi se došlo do fer izbornih uslova koji će dovesti do mnogo kvalitetnijeg izbornog procesa. To što neko za sebe smatra da ima status nekakve komisije koja izdaje uverenja za prijem u opoziciju, to je njihov problem. Mi nikada nećemo pristati da nam tutori budu ni nacioanalitički i centralistički režim Aleksandra Vučića, ni samozvana prava opozicija koja se političkim gledištima nimalo ne razlikuje od vlasti - kaže Marton za Nova.rs.

Kako dodaje, LSV je politička organizacija koja je parlamentarna na nivou Autonomne Pokrajine Vojvodine i više desetina lokalnih samouprava.

- Najsnažnija smo regionalna stranka u zemlji. Ne pada nam na pamet da se sklanjamo onima koji su bojkotovali izbore i doveli do dodatnog jačanja vlasti Aleksandra Vučića. Oni su bojkotom doveli do dominacije vladajuće stranke, kakva nije zabeležena u istoriji višepartizma u Srbiji. Jasno je da su, zapravo, oni produžena ruka SNS, jer su svojim delovanjem drastično osnažili poziciju vlasti. Dakle, na sastanak pod moderacijom EU idemo, opet ćemo izneti naš predlog o promeni izbornog sistema kojim bi Srbija bila organizovana u pet izbornih jedinica i očekujemo široku podršku tom predlogu. Uprkos ovim nekorektnim napadima spremni smo da sarađujemo sa predstavnicima opozicionih stranaka u cilju postizanja fer i demokratskih izbornih uslova -zaključuje on.

(SzILSV, 06.07.2021)




Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook