Borba za spas lokalnih medija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2017. | Komentara: 0

Borba za spas lokalnih medija

Novi Sad, 04. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne samouprave koje su u procesu privatizacije ostale bez svojih medija, da pokrenu aktivnosti u skladu sa izmenjenom  Uredbom Vlade o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima u medijima, kojom je omogućeno da se lokalnim samoupravama prenesu akcije i udeli medija čija je privatizacija poništena.

LSV

Ovom odlukom Vlade Republike Srbije određen je novi rok za mogućnost privatizacije lokalnih medija i praktično predstavlja novu šansu za mnoge medije koji su prestali sa radom.

LSV je i ranije smatrala da je privatizacija lokalnih medija samo put u njihovo gašenje i da je ovako naopako osmišljeno pravljenje reda na medijskoj sceni ugrozilo pravo građana na informisanje.

Samo u Vojvodini sa radom su prestali Radio Zrenjanin, Radio Sombor, Radio Temerin, Radio Kikinda, Radio Sečanj...

Sem uskraćivanja prava na informisanje, u mnogim sredinama je gašenje medija dovelo do potpunog nestanka informisanja na jezicima nacionalnih zajednica, te je na taj našin prekršen i Ustav Republike Srbije, koji ne dozvoljava ukidanje ranije stečenih prava nacionalnih manjina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da lokalne vlasti pokušaju da spasu svoje medije, te da građanima obezbede pravo na informisanje.


Predsednik Političkog saveta
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev



Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Srbija bi svake godine morala imati predstavnika u Srebrenici

NOVI SAD - Takav propust više ne bi smeo da se dogodi. Srbija bi svake godine morala da ima predstavnika na obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici" izjavio je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš zamoljen da prokomentariše to što neće biti državnih zvaničnika Srbije na obeležavanju srebreničkog genocida, 11. jula u Potočarima.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Kikindski ligaši očistili deo grada

KIKINDA - U Kikindi je danas, i pored visoke dnevne temperature, održana još jedna u nizu akcija čišćenja grada u organizaciji Gradskog odbora LSV Kikinda. Današnja akcija pod nazivom "Vratimo osmeh gradu" održana je na teritoriji dela grada koji se naziva Baranda, a inicijativu su pokrenuli stanovnici Barande koji su se žalili na veoma loše stanje ovog dela grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook