Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

NOVI SAD, 21. januar - Današnji početak pregovora sa Evropskom unijom je jasna potvrda da Srbija ide dobrim putem i da je njena budućnost jasno usmerena ka evropskim integracijama.

LSV

Uz sve kritike koje imamo na račun ove vlade i uprkos činjenici da zasluga za današnji uspeh nije samo na njoj nego i na prethodnoj, nesporno je da je ovom važnom trenutku doprineo početak rešavanja problema nagomilanih pod tepih još devedesetih godina prošlog veka.

Na ovaj način, EU je pokazala da ceni odluku Srbije da se menja i konačno radi na rešavanju pitanja Kosova i Metohije, borbi protiv kriminala i korupcije i suočavanju sa prošlošću.

Takođe, uvereni smo da će Republika Srbija u predstojećim pregovorima u svojim pregovaračkim timovima imati predstavnike AP Vojvodine, kao što je bilo najavljivano, a naročito kada na red dođu oblasti koje se odnose na neke od nadležnosti ili su na drugi način važne za AP Vojvodinu poput poljoprivrede, odnosa prema nacionalnim zajednicama, regionalnog razvoja i slično.

Iskustvo i znanje koje imaju pokrajinski eksperti će u tim segmentima biti sigurno od neprocenjivog značaja za proces evrointegracija i ubrzati evropski put Srbije.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook