Budžetsko finansiranje za javne servise

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 03. 2013. | Komentara: 0

Budžetsko finansiranje za javne servise

NOVI SAD - Sadašnji model naplate TV pretplate preko javnog preduzeća za elektrodistribuciju pokazao se kao neefikasan, ali ni model naplate preko poreske uprave ne bi dao značajno drugačije rezultate, sem što bi tu država mogla lakše da sprovede mere prinudne naplate - rekao je za Dnevnik potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

Prema njegovim rečima, u doba ekononomske krize najbolje rešenje je direktno budžetsko finansiranje.

– To s jedne strane, makar što se tiče finansiranja, javne servise vraća na nivo javnih preduzeća, ali je, s druge strane, socijalno ugroženim kategorijama stanovništva ovaj model prihvatljiviji od bilo koje vrste takse koju svi plaćaju jednako, nezavisno od toga koliki im je kućni budžet i da li ga uopšte imaju – naveo je Grujić.

– Ni strategija razvoja medija, ni Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, ni Nacrt zakona o elektronskim medijima ne predviđaju gašenje Pokrajinskog javnog servisa, tako da bi suprotna odluka bila ne samo iznenađujuća, već bi imala karakter ograničenog državnog udara u medijskoj sferi - ukazao je on.

Komentarišući izjavu potpredsednika SPS-a Dušana Bajatovića da je RTV podređena samo Demokratskoj stranci, Slaviša Grujić je naglasio da političke stranke, naročito one na vlasti, nastoje da imaju presudan uticaj na medije. Ali, zato, kako kaže, postoji javno mnjenje i njega treba dalje razvijati da bi se taj uticaj amortizovao i smanjio, ako već ne može potpuno da se izbegne.

(BILSV, 10.03.2013)



Događaji | Četvrtak, 25. 10. 2012. | Komentara: 0

Marton: Zakon o budžetskom sistemu antivojvođanski

NOVI SAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine podržali su danas inicijativu Saveza vojvođanskih Mađara kojom je predviđeno da pokrajinski parlament pripremi izmene Zakona o budžetu Srbije, kojim se definiše osnov za obračun pokrajinskog budžeta i rebalansu budžeta Vojvodine, istakao je danas pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton.
Izjave | Četvrtak, 25. 10. 2012. | Komentara: 2

Dinkiću, imovinu Vojvodine ostavite na miru!

NOVI SAD – Ministarstvo finansija i ministar Mlađan Dinkić od Skupštine Srbije očekuje da mu se dozvoli da mimo važećih zakona, Ustava i ovlašćenja, pred jasno definisanim kriterijumom uslova i pravila, na osnovu svoje slobodne procene, u budućnosti odlučuje da bilo koja od banaka koja u sebi ima određen deo državnog kapitala, može biti preuzeta od bilo koje druge banke, ako on oceni da ta banka predstavlja ozbiljnu pretnju za finansijski sistem i stabilnost.
Izjave | Četvrtak, 25. 10. 2012. | Komentara: 0

Košarkaši zaslužili Spartakovu nagradu

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas za NS Reporter da je Skupština grada Novog Sada trebalo da Oktobarskom nagradom ili Novembarskom poveljom oda počast sjajnim novosadskim košarkašima, reprezentativcima Srbije, koji su letos u Atini, na Svetskom prvenstvu u Stritbolu osvojili zlatnu medalju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook