Budžetsko finansiranje za javne servise

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 03. 2013. | Komentara: 0

Budžetsko finansiranje za javne servise

NOVI SAD - Sadašnji model naplate TV pretplate preko javnog preduzeća za elektrodistribuciju pokazao se kao neefikasan, ali ni model naplate preko poreske uprave ne bi dao značajno drugačije rezultate, sem što bi tu država mogla lakše da sprovede mere prinudne naplate - rekao je za Dnevnik potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

Prema njegovim rečima, u doba ekononomske krize najbolje rešenje je direktno budžetsko finansiranje.

– To s jedne strane, makar što se tiče finansiranja, javne servise vraća na nivo javnih preduzeća, ali je, s druge strane, socijalno ugroženim kategorijama stanovništva ovaj model prihvatljiviji od bilo koje vrste takse koju svi plaćaju jednako, nezavisno od toga koliki im je kućni budžet i da li ga uopšte imaju – naveo je Grujić.

– Ni strategija razvoja medija, ni Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, ni Nacrt zakona o elektronskim medijima ne predviđaju gašenje Pokrajinskog javnog servisa, tako da bi suprotna odluka bila ne samo iznenađujuća, već bi imala karakter ograničenog državnog udara u medijskoj sferi - ukazao je on.

Komentarišući izjavu potpredsednika SPS-a Dušana Bajatovića da je RTV podređena samo Demokratskoj stranci, Slaviša Grujić je naglasio da političke stranke, naročito one na vlasti, nastoje da imaju presudan uticaj na medije. Ali, zato, kako kaže, postoji javno mnjenje i njega treba dalje razvijati da bi se taj uticaj amortizovao i smanjio, ako već ne može potpuno da se izbegne.

(BILSV, 10.03.2013)



Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 2

Predstoji borba za Novi Sad

NOVI SAD – Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada  Aleksandra Jerkov ocenila je u izjavi za list Danas da su sve kampanje za predstojeće izbore za Skupštinu grada prilično agresivne i skupe, ali da se „ne bave pravim temama“.
Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 0

Politički turisti nisu primetili pokrajinske izbore

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak je ukazao danas u emisiji “Hoću da znam” na TV B92 da je ovih dana u Vojvodini puno političkih turista koji dolaze da svašta obećaju kako bi samo pokupili glasove na predstojećim izborima, te da od sve brige za Vojvodinu nisu primetili da kampanja za pokrajinske izbore faktički ne postoji u medijima. 
Događaji | Utorak, 01. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Zapošljavati i pedesetogodišnjake

KIKINDA - Lider Lige scojaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će LSV u narednom sazivu Skupštine Srbije tražiti da se investitori koji dobijaju subvencije od države obavežu da zaposle najmanje deset odsto ljudi starijih od 50 godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook