Budžetsko finansiranje za javne servise

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 03. 2013. | Komentara: 0

Budžetsko finansiranje za javne servise

NOVI SAD - Sadašnji model naplate TV pretplate preko javnog preduzeća za elektrodistribuciju pokazao se kao neefikasan, ali ni model naplate preko poreske uprave ne bi dao značajno drugačije rezultate, sem što bi tu država mogla lakše da sprovede mere prinudne naplate - rekao je za Dnevnik potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

Prema njegovim rečima, u doba ekononomske krize najbolje rešenje je direktno budžetsko finansiranje.

– To s jedne strane, makar što se tiče finansiranja, javne servise vraća na nivo javnih preduzeća, ali je, s druge strane, socijalno ugroženim kategorijama stanovništva ovaj model prihvatljiviji od bilo koje vrste takse koju svi plaćaju jednako, nezavisno od toga koliki im je kućni budžet i da li ga uopšte imaju – naveo je Grujić.

– Ni strategija razvoja medija, ni Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, ni Nacrt zakona o elektronskim medijima ne predviđaju gašenje Pokrajinskog javnog servisa, tako da bi suprotna odluka bila ne samo iznenađujuća, već bi imala karakter ograničenog državnog udara u medijskoj sferi - ukazao je on.

Komentarišući izjavu potpredsednika SPS-a Dušana Bajatovića da je RTV podređena samo Demokratskoj stranci, Slaviša Grujić je naglasio da političke stranke, naročito one na vlasti, nastoje da imaju presudan uticaj na medije. Ali, zato, kako kaže, postoji javno mnjenje i njega treba dalje razvijati da bi se taj uticaj amortizovao i smanjio, ako već ne može potpuno da se izbegne.

(BILSV, 10.03.2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Omogućiti kvalitetniji život građankama i građanima

ZRENJANIN - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za gradonačelnika grada Zrenjanina Bojan Kostreš, na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine održanoj u subotu uveče u Čenti poručio je da se Ligašice i Ligaši 22 godine zalažu za punu autonomiju Vojvodine, što su, svojim delima u Skupštini Republike Srbije i u pokrajinskom parlamentu do sada i pokazali.
Izjave | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Odluka o predsedničkim izborima je na Borisu Tadiću

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je u emisiji Politbiro na RTV-u, na pitanje da li očekuje raspisivanje predsedničkih izbora, da takva mogućnost postoji i da bi to sa jedne strane bilo razumljivo, s obzirom na to da postoje razlozi zašto bi predsednički izbori trebalo da se održe zajedno sa svim ostalim.
Odbori LSV | Nedelja, 18. 03. 2012. | Komentara: 0

Potvrđena lista LSV Pančevo

PANČEVO - Izlazeći prvi put samostalno na lokalne izbore u Pančevu, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u ovom gradu predao je rano jutros, drugi po redu, listu za učešće na lokalnim izborima u Pančevu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook