Čanak kandidat za predsednika Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 03. 2012. | Komentara: 0

Čanak kandidat za predsednika Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Kandidat za predsednika Vlade Vojvodine, ispred Lige socijaldemokrata Vojvodine, biće Nenad Čanak, a "ukoliko LSV ne dobije dovoljan broj glasova da postavlja premijera, podržaćemo onu osobu koja bude najpodesnija za vršenje funkcije vojvođanskog premijera", izjavio je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, a prenopsi RTV.

Bojan Kostres

Na lokalnim i pokrajinskim izborima LSV će istupati samostalno jer se, kako je rekao Kostreš, "LSV ne slaže sa Demokratskom strankom oko nivoa autonomije Vojvodine". Kostreš je potvrdio da je kandidatkinja LSV za mesto gradonačelnika Novog Sada Aleksandra Jerkov, dok će on biti nosilac liste u Zrenjaninu, dodavši da LSV već danas počinje sa prvim predizbornim tribinama.

(BILSV, 14.03.2012.)



Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Beogradskim strankama važnije centrale od interesa Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući podatke po kojima bi i na predstojećim pokrajinskim izborima veliki broj ljudi glasao pre svega za velike političke partije sa sedištem u Beogradu, Aleksandra Jerkov, portparolka i republička poslanica Lige socijademokrata Vojvodine, za Nacionalni građanski ističe da je problem u tome što se izbori održavaju istovremeno, iako teme nisu iste na lokalu i na nivou države.
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.
Edukacija LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Obuka za kandidate i kandidatkinje na lokalnim izborima

U aprilu i maju ove godine u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (CE LSV) održan je prvi krug edukacije kandidata i kandidatkinja za kandidate i kandidatkinje (KzK) na lokalnim izborima u većini gradskih i opštinskih odbora LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook