Čanak o vređanju Vičevića: Utakmica nije trebala da počne dok se ne skloni transparent

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 02. 2022. | Komentara: 0

Čanak o vređanju Vičevića: Utakmica nije trebala da počne dok se ne skloni transparent

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oglasio se povodom neprijateljskog dočeka koji su navijači Crvene zvezde priredili novom treneru ovog vaterpolo kluba, Kotoraninu, Mirku Vičeviću. 

LSV

Čanak je istakao da utakmica nije smela da počne pre nego se ukloni sporni transparent na kojem je pisalo „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“.

- Utakmica ne počinje dok se transparent ne skloni. Ako neko negoduje, obezbeđenje ga skloni iz sale. Ako obezbeđenje ne može, može policija. Ako ni to ne uspe, nema utakmice. Jednostavno. Pošto nije tako učinjeno, u pitanju je saučesništvo u širenju međunacionalne mržnje - napisao je Čanak na Twitteru.

Novi trener Crvene zvezde, inače hrvatske nacionalnosti, najtrofejniji je crnogorski vaterpolista svih vremena i član Kuće slavnih.

(SzILSV, 07.02.2022)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook