Čanak se sastao sa evropskim poslanikom Toninom Piculom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 01. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak se sastao sa evropskim poslanikom Toninom Piculom

Novi Sad, 01. avgust 2021 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se juče u Rovinju sa poslanikom Evropskog parlamenta Toninom Piculom.

LSV

Tom prilikom bilo je reči o evropskoj perspektivi Srbije i Zapadnog Balkana, kao i o važnosti što čvršće saradnje među državama i građanima u regionu. 

Čanak je evropskog poslanika upoznao i predlogom Vojvođanskog fronta za izmenu Zakona o izboru narodnih poslanika i organizaciju na pet izbornih jedinica.

- Ne postoji država u Evropi u kojoj, kao u Srbiji, celokupna teritorija predstavlja jednu izbornu jedinicu - ukazao je Čanak. 

U razgovoru sa evropskim poslanikom, predsednik LSV se osvrnuo i na stanje u opoziciji, ali i stanje u medijima u Srbiji i važnost očuvanja njihove nezavisnosti u radu.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Protiv najavljenog poskupljenja vode u Rumi

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma najoštrije se protivi novom zahtevu uprave JP "Vodovod" da se poveća cena vode u rumskoj opštini. Kako se navodi u saopštenju tog odbora, u najnovijem zahtevu JP "Vodovod" koji je upućen SO Ruma
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje EU.
Izjave | Ponedeljak, 26. 09. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da Srbije ne dobije status kandidata

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je da nema razloga da Srbija ne dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji jer ispunjava sve obaveze, prenosi današnji Dnevnik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook