Čanak u Severnoj Makedoniji, danas sa Zaevim

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak u Severnoj Makedoniji, danas sa Zaevim

Novi Sad, 22. jul 2021 - Predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka juče je u Skoplju primio predsednik Sobranja Severne Makedonije Talat Džaferi.

LSV

- Mnogo se može naučiti od ljudi koje more iste muke kao i nas - napisao je Čanak na Tviteru po završetku dvočasovnog sastanka.

Predsednika LSV danas će primiti premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Pre jučerašnjeg sastanka, Čanak je posetio Zebrnjak, gde se nalazi Spomen kosturnica poginulih srpskih vojnika 1912. godine.

Reč je o spomeniku velikoj pobedi nad Turcima kod Kumanova, kada su se rame uz rame borile za slobodu srpska, crnogorska, bugarska i grčka vojska.
Spomenik je miniran i srušen 1942. godine

- Obećavana je restauracija, ali ništa za sada - konstatovao je Čanak na Tviteru.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Petak, 13. 05. 2011. | Komentara: 0

MUP-u uručeni ključevi za policijsku stanicu na Novom naselju

NOVI SAD - Opremanje nove policijske stanice na Novom naselju može da počne, s obzirom da su gradske vlasti danas svečano uručile ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću ključeve od prostora, koji je nekad zauzimala uprava Apoteke Novi Sad.
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Nacrt iz Vlade biće korigovan

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je ta Dnevnik da je na prekjučerašnjem sastanku te komisije konstatovano da je nacrt zakona o javnoj svojini, koji je sačinilo Minstarstvo finansija, polazna osnova za utvrđivanje konačnog predloga, ali i da bi on trebalo da bude korigovan u neki odredbama.
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook