Čanak: Čekamo sugestije o promeni izbornog zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 03. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Čekamo sugestije o promeni izbornog zakona

ZRENJANIN – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Liga insistira na promeni političkog sistema. On je na tribini u Zrenjaninu podsetio da su aktivnosti započete pre godinu dana, a nastavljene nedavno pokretanjem inicijative za promenu izbornog zakona u Srbiji, nakon čega je predlog upućen svim poslaničkim grupama u Skupštini Srbije.

LSV
 
- Očekujemo sad njihove sugestije. Dobra vest je da za sada nemamo ogorčeno nikoga protiv, a koliko će biti za, i sa kakvim sugestijama, to ćemo videti – dodao je Čanak u izjavi za RTS.
 
Kada je u pitanju sastanak sa liderima DS i SVM, čiji je održavanje trebalo da bude danas, ali je zbog obeležavanja godišnjice ubistva Zorana Đinđića odložen za 16. mart. Predsednik LSV je istakao da o temama i statusu ovih razgovora nijedna partija neće davati izjave za medije dok se razgovori ne završe.
 
(BILSV, 12.03.2015)



Saopštenja | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Velika simbolika u hapšenju Gorana Hadžića

NOVI SAD - Velika je simbolika u tome da je baš na današnji dan, kada je posle sedam godina skrivanja uhapšen Goran Hadžić, 20. jula 1941. godine u Viševcu kod Smederevske Palanke streljan Jozef Šulc. Podsetimo, ovaj nemački vojnik odbio je naređenje svog oficira da strelja 18 partizana. Skinuo je vojničke oznake, stao pred streljački stroj i ubijen je zajedno sa njima.
Izjave | Utorak, 19. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodini ne ugrožava Srbiju

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, istakao je danas u izjavi za RTV da je izrada tog zakona dospela u ćorsokak zbog stavova koji se odnose na pravo AP Vojvodine da bude vlasnik velikih sistema.
Izjave | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Nezadovoljstvo oslobađajućom presudom Šandoru Kepiru

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izrazio je nezadovoljstvo presudom Suda u Budimpešti, kojom se kapetan mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandor Kepiro oslobađa krivice. Šandor Kepiro optužen je za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma tokom Novosadske racije,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook