Čanak: Dobra vest iz Brisela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Dobra vest iz Brisela

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže povodom preporuke da Srbija dobije status kandidata da je svaka vest o napretku Srbije na putu ka EU dobrodošla.

Nenad Čanak

- Vest iz Brisela je u ovom trenutku zaista dobra, ali će ona dobiti na stvarnoj težini ukoliko bude potvrđena u decembru, kada se donosi konačna odluka o statusu Srbije u EU - dodao je Čanak, a prenosi B92. Predsednik LSV je izrazio nadu da će decembarska odluka biti pozitivna za Srbiju, što će biti opipljivi dokaz da je ona "učinila dobre stvari i da je sve biliža Evropi".

(BILSV, 12.10.2011.)

 




Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2022. | Komentara: 0

Sramotno što se već dve godine čeka na optužnicu protiv osumnjičenih za gradnju fabrike vode u Zrenjaninu

Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina i portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je sramotno što i dve godine posle hapšenja odgovornih lica iz gradske uprave,  zrenjaninskog „Vodovoda i kanalizacije, kao i direktora firme „Gruppo Zilio“, koja je sa gradom Zrenjaninom potpisala ugovor o izgradnji Postrojenja za prečišćavanje vode, ovaj slučaj još nije dobio epilog. 
Saopštenja | Ponedeljak, 07. 03. 2022. | Komentara: 0

Ne čupajte nam pruge po Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva građane da podignu glas protiv uklanjanja 435 kilometara železničkih pruga, koje je za danas najavila Infrastruktura železnica Srbije, a od kojih je 400 km u Vojvodini.
Iz medija | Ponedeljak, 07. 03. 2022. | Komentara: 0

Zemlje regiona moraju hitno u EU i NATO ili postaju ruski poligon

Veoma sam zabrinut za sudbinu regiona, iz jasnog razloga što Putinova spoljna politika zemlje Zapadnog Balkana vidi kao monetu za potkusurivanje sa Zapadom. On bi pokrenuo i novi rat na Balkanu da bi skrenuo pažnju sa svojih strateških interesa, to je u ovom trenutku agresija na Ukrajinu - a sutra, recimo, na Moldaviju – kaže Nenad Čanak



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook