Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uvideo je sličnost između političkih izjava vladike Grigorija i nedavnih dešavanja u Crnog Gori. Čanak je podsetio da je odavno upozoravao na jake uplive SPC u državna i politička pitanja.

LSV

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije izjavio je u intervju za Newsmax Adria da ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka.

- Ovo je nedvosmislena poruka da treba i u Srbiji da se krene u operaciju preuzimanja vlasti od strane SPC. Potpuno je jasno da je ovaj Grigorijev govor na toj liniji i priča o novim ljudima koji će doći je priča o crkvenom kadriranju u politici, po crnogorskom mučnom modelu kome svedočimo. To je praktično najava pravljenja pravoslavne džamahirije od Srbije. Zasad je to ideja, a ako pitate da li će se ona ostvariti, ja u to ne verujem, ali da će se platiti visoka cena, potpuno sam siguran. Ukoliko Grigorije bude izabran za patrijarha, to će dodatno otežati ulogu demokratskim snagama u Srbiji - zaključuje Čanak.

(SzILSV, 09.01.2021)



Odbori LSV | Petak, 16. 03. 2012. | Komentara: 0

Vlast u Somboru da se zauzme za radnike "Borelija"

SOMBOR, 16. mart – Pozivamo lokalnu vlast nađe način da finansijski, ili nekako drugačije pomogne radniku Borelija, samohranom roditelju,  a koji se u očaju zabarikadirao u prodavnici.
Događaji | Četvrtak, 15. 03. 2012. | Komentara: 0

Nagrada "Miroslav Antić" uručena Tomislavu Marinkoviću

NOVI SAD - Nagrada "Miroslav Antić" za 2011. godinu, uručena je danas u Kulturnom centru Novog Sada pesniku Tomislavu Marinkoviću. Prestižno priznanje uručeno je laureatu za najbolju zbirku pesama na srpskom jeziku "Običan život", a Marinkoviću je nagradu uručio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 03. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina je na redu!

NOVI SAD - "Sad je Vojvodina na redu", bila je poruka tribine Lige socijaldemokrata Vojvodine koja je juče održana u Kisaču. Ovom prilikom predsednik LSV Nenad Čanak osvrnuo se na protekle četiri godine, navodeći da su sva velika pitanja, poput saradnje sa Hagom, vizne libralizcije i usaglašavanja zakona i propisa sa evropskim, završena i da se ne može reći da nema mesta za rešavanje pitanja pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook