Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uvideo je sličnost između političkih izjava vladike Grigorija i nedavnih dešavanja u Crnog Gori. Čanak je podsetio da je odavno upozoravao na jake uplive SPC u državna i politička pitanja.

LSV

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije izjavio je u intervju za Newsmax Adria da ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka.

- Ovo je nedvosmislena poruka da treba i u Srbiji da se krene u operaciju preuzimanja vlasti od strane SPC. Potpuno je jasno da je ovaj Grigorijev govor na toj liniji i priča o novim ljudima koji će doći je priča o crkvenom kadriranju u politici, po crnogorskom mučnom modelu kome svedočimo. To je praktično najava pravljenja pravoslavne džamahirije od Srbije. Zasad je to ideja, a ako pitate da li će se ona ostvariti, ja u to ne verujem, ali da će se platiti visoka cena, potpuno sam siguran. Ukoliko Grigorije bude izabran za patrijarha, to će dodatno otežati ulogu demokratskim snagama u Srbiji - zaključuje Čanak.

(SzILSV, 09.01.2021)



Izjave | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Proporcionalni sistem donosi šarolikost

NOVI SAD –. Liga je više puta pokretala inicijativu da se u pokrajini uvede čisto proporcionalni izborni sistem, ali nije naišla na razumevanje koalicionih partnera, kaže za Politiku potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević.
Izjave | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodine u tri ravni

NOVI SAD - U procesu vraćanja vojvođanske imovine moguće je razlikovati tri ravni, a prva je svakako određena Zakonom o javnoj svojini, budući da on tačno navodi šta sve treba da čini imovinu Vojvodine ili lokalnih samouprava i to se u prvom redu odnosi na imovinu koju treba vratiti Vojvodini – rekao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u intervjuu za Mađar so.
Odbori LSV | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Sećanje na žrtve Holokausta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Polaganjem venaca na spomen-ploču na mestu nekadašnje sinagoge, na uglu ulica Jevrejske i Sarajlijine, u Zrenjaninu je obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta – pogroma jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook