Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uvideo je sličnost između političkih izjava vladike Grigorija i nedavnih dešavanja u Crnog Gori. Čanak je podsetio da je odavno upozoravao na jake uplive SPC u državna i politička pitanja.

LSV

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije izjavio je u intervju za Newsmax Adria da ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka.

- Ovo je nedvosmislena poruka da treba i u Srbiji da se krene u operaciju preuzimanja vlasti od strane SPC. Potpuno je jasno da je ovaj Grigorijev govor na toj liniji i priča o novim ljudima koji će doći je priča o crkvenom kadriranju u politici, po crnogorskom mučnom modelu kome svedočimo. To je praktično najava pravljenja pravoslavne džamahirije od Srbije. Zasad je to ideja, a ako pitate da li će se ona ostvariti, ja u to ne verujem, ali da će se platiti visoka cena, potpuno sam siguran. Ukoliko Grigorije bude izabran za patrijarha, to će dodatno otežati ulogu demokratskim snagama u Srbiji - zaključuje Čanak.

(SzILSV, 09.01.2021)



Događaji | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Grad je ponudio saradnju, Irinej Bulović je odbio

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da je grad vrlo jasno dao do znanja da ne želi dve komemoracije povodom obeležavanja 70 godina od Novosadske racije i da je jasno dao do znanja da želi da sarađuje oko organizacije jednog i zajedničkog obeležavanja tragičnog događaja iz 1942. godine, ali da je Eparhija bačka, odnosno vladika Irinej Bulović, to odbio.
Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Radionice o LGBT pitanjima

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pokrenuo je niz radionica koje se bave LGBT pitanjima, a kako navodi koordinatorka ovih radionica Emina Gojak, cilj je da se omladinci i omladinke bolje upoznaju sa LGBT pokretom u Srbiji, njegovim nastankom, aktivnostima i ciljevima, kako bi što bolje pokazali društvenu i političku odgovornost, zrelost i solidarnost u zastiti prava LGBT populacije.
Odbori LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Neophodne reforme penzionog sistema

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora i predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je danas da Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava reformu penzionog sistema Republike Srbije i kao dobro rešenje naveo rezoluciju Nezavisnog udruženja penzionera javnih službi Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook