Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

BEOGRAD - Kako je moguće da državni organ u sekularnoj državi ima slavu " upitao je danas u Skupštini Srbije predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak premijera Mirka Cvetkovića. Naime, kako je rekao, on je dobio poziv od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojem piše da ga pozivaju na "proslavu dana Ministarstva, dana policije i slave policije".

Nenad Čanak

- Kako može da se Ustav Republike Srbije krši i to masovno u domenu sekularnosti, obzirom da niz javnih preduzeća u Republici Srbiji ima svoje slave iako je, ponavljam, Srbija sekularna država, i da to nikome ne zasmeta, a da se istovremeno svaki put kada se pomene decentralizacija poziva na Ustav i nemogućnost njegovog čak ni slobodnijeg tumačenja, a kamoli kršenja, dok je ovo direktno izmena karaktera države u kojoj živimo " naveo je Čanak. On je upitao i "ko će da odgovara za to što je Srbija potiho prevedena iz sekularne u teokratsku državu"?
  
Čanak je takođe upitao i kako je moguće u sekularnoj državi da sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve na Kosovu dobija plate, doprinose i ostale prinadležnosti iz Budžeta Republike Srbije, a ostale verske zajednice na Kosovu ne.

(BILSV, 07.06.2011.)



Odbori LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Tim za bolju Vojvodinu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, direktor Gradske narodne biblioteke ''Žarko Zrenjanin'' mr Vladimir Vasiljev i predsednik Saveta Mesne zajednice Čenta Jovica Momirov predstavili su se u utorak kao kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.  
Događaji | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Počela izgradnja kanalizacije u Budisavi

NOVI SAD - Izgradnja potisnog voda kanalizacije, koji vodi od Kaća do Budisave počela je danas, a povezivanje dva prigradska naselja kanalizacionom mrežom predstavlja uslov za uvođenje kanalizacije u Budisavi.
Omladina LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Niko nema prava da uništava tuđu imovinu

ZRENJANIN – U organizaciji Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu danas je organizovana akcija tokom koje su omladinke i omladinci, zajedno sa okupljenim građankama i građanima, prekrečili grafit – obeležje jedne od najvijačkih grupa, koji je bio iscrtan na objektu nekadašnje Sinagoge, na uglu ulica Jevrejske i Sarajlijine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook