Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

BEOGRAD - Kako je moguće da državni organ u sekularnoj državi ima slavu " upitao je danas u Skupštini Srbije predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak premijera Mirka Cvetkovića. Naime, kako je rekao, on je dobio poziv od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojem piše da ga pozivaju na "proslavu dana Ministarstva, dana policije i slave policije".

Nenad Čanak

- Kako može da se Ustav Republike Srbije krši i to masovno u domenu sekularnosti, obzirom da niz javnih preduzeća u Republici Srbiji ima svoje slave iako je, ponavljam, Srbija sekularna država, i da to nikome ne zasmeta, a da se istovremeno svaki put kada se pomene decentralizacija poziva na Ustav i nemogućnost njegovog čak ni slobodnijeg tumačenja, a kamoli kršenja, dok je ovo direktno izmena karaktera države u kojoj živimo " naveo je Čanak. On je upitao i "ko će da odgovara za to što je Srbija potiho prevedena iz sekularne u teokratsku državu"?
  
Čanak je takođe upitao i kako je moguće u sekularnoj državi da sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve na Kosovu dobija plate, doprinose i ostale prinadležnosti iz Budžeta Republike Srbije, a ostale verske zajednice na Kosovu ne.

(BILSV, 07.06.2011.)



Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 1

Pobeda žena Srbije, a radimo dalje

BEOGRAD – List Danas piše da će prvi put u istoriji Srbije, nakon narednih izbora, među poslanicima u Narodnoj skupštini biti prisutno najmanje 30 odsto žena, podsećajući da je to omogućeno amandmanom koji su na Predlog izmena Zakona o izboru narodnih poslanika podnele poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga.
Odbori LSV | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Identifikovan napadač na prostorije LSV

SREMSKI KARLOVCI – Policija je otkrila napadača na prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Sremskim Karlovcima, koji je krajem novembra prošle godine ukrao tablu sa nazivom stranke ispred stranačkih prostorija, potvrđeno je u Opštinskom odboru LSV Sremski Karlovci.
Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

NOVI SAD – Danas se odigravaju prvi mečevi polufinala fudbalskog kupa Srbije, u kojima se sastaju Crvena zvezda - Partizan i Vojvodina - Borac, a ovogodišnje izdanje kupa biće upamćeno po tome što se prvi put u istoriji neće igrati u Beogradu, već u Novom Sadu, piše danas Politika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook