Čanak: Monstruozni pakt Miloševića i Tuđmana traje i danas

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 05. 08. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Monstruozni pakt Miloševića i Tuđmana traje i danas

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da "osovina" koju su započeli pokojni predsednici Srbije i Hrvatske Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, a koja je dovela do plana o podeli Bosne i Hercegovine i do Oluje traje i danas i uskraćuje budućnost građanima na prostoru bivše Jugoslavije.

LSV

- U jeku oduševljenja stormprajdom u Zagrebu i crkvenim manifestacijama Nikolić master Tomislava, svi su zaboravili ogromnu ulogu Slobodana Miloševića od pre 20 godina, čiji je pakt sa Franjom Tuđmanom o podeli Bosne i proterivanju više stotina hiljada hrvatskih državljana predstavljao jednu od najmonstruoznijih diktatorskih osovina viđenih posle Drugog svetskog rata - naveo je Čanak.

Prema njegovim rečima, ta osovina se vrti i dan danas i ne dozvoljava da narodi Zapadnog Balkana najzad pronađu svoj mir i put u budućnost.

- Na raskrajcima te osovine politički marginalci još uvek pronalaze nove i nove žrtve, insistirajući na podelama, jer je to jedino što u svojoj političkoj impotenciji mogu da ponude i da tako još malo ostanu na vlasti u Hrvatskoj i u Srbiji, negujući tuđmanovsko-miloševićevske tradicije - kazao je Čanak.

On je ocenio da bi i u Zagrebu i u Beogradu trebalo podići spomenike Tuđmanu i Miloševiću. a na spomenicima bi u oba grada trebalo da piše ista rečenica: “Nemamo Hrvatsku, nemamo Srbiju, nemamo budućnost”.
 
(BILSV, 05.08.2015) 



Saopštenja | Ponedeljak, 28. 10. 2024. | Komentara: 0

Vlast da pod hitno vrati na posao profesorku škole u Opovu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža punu podršku prosvetnim radnicima, koji za početak novembra planiraju novi štrajk, jer im Vlada Srbije nije ispunila niti jedan zahtev.
Saopštenja | Subota, 26. 10. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Budućnost Srbije mora biti evropska

Vest da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen otkazala unapred planirani sastanak sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem, zbog njegovog prethodnog susreta sa ministrom Putinove vlade, još jedan je šamar neodgovorne naprednjačke vlasti ugledu naše države.
Saopštenja | Petak, 25. 10. 2024. | Komentara: 0

Šta je tajno u Vili Ravne na Fruškoj gori?

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje predsedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću i Republičkoj direkciji za imovinu u kakvom je statusu Vila Ravne, koja se nalazi na teritoriji Nacionalnog parka „Fruška gora“ i zašto je sve u vezi ovog objekta tajno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook