Čanak: Na izbore u dve kolone

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Na izbore u dve kolone

BEOGRAD – To je bio samo početak razgovora, a narednih dana biće precizirani tipovi i modaliteti naše saradnje – rekao je lider LSV Nenad Čanak za današnje Večernje novosti, upitan da komentariše sastanak sa predsednikom DS Borisom Tadićem održan u petak.

Nenad Canak

Čanak je za "Novosti" naglasio da Liga ima sa demokratama dugogodišnju saradnju tokom koje su uvek nalazili rešenja za sva pitanja "bez uslovljavanja, bilo da se oko nečega slažemo ili ne". Čanak  je ocenio i da će se na ovim izborima nekako sve stranke prirodno podeliti na dve strane.

- One koji bi da Srbija ostane nezavisna i da ima evropsku budućnost, i one koji državu vide kao rusku provinciju – rekao je lider LSV. Nenad Čanak takođe otkriva da sa Tadićem nije razgovarao o mestu budućeg predsednika Vlade Vojvodine.

– Nisam ja ni najavio da ću se kandidovati za predsednika Vlade APV. Ja sam samo rekao da sam spreman da prihvatim svaki tip angažmana koji može poboljšati funkcionisanje pokrajinske administracije, pa u tom smislu i da preuzmem funkciju predsednika vojvođanske vlade, naravno, u dogovoru sa koalicionim partnerima – rekao je Čanak. On je podsetio da je danas, 27. februara, osam godina od usvajanja vojvođanske zastave koju ima kao i sve ostale evropske regije.

– Napravili smo i pomak u tome da krene proces vraćanja vojvođanske imovine. Punu autonomiju, kakva joj pripada, Vojvodina će ponovo imati kada bude imala svoju zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, izvorne prihode i imovinu, i sve to garantovano Ustavom – rekao je Čanak.

(BILSV, 27. 02. 2012.)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook