Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

NOVI SAD - Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj tvrdi da redovno razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje, samo pojačava sumnju Evropske unije u iskrenost Srbije na evropskom putu, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- To Putin sračunato radi da bi što više odvojio Srbiju od evropskih saveznika, a sa druge strane presedan nezavisnosti Kosova obilato koristi kao argument nezavisnosti Donjecka i Luganska – kazao je Čanak za Danas.

On napominje da je Putin neprijatelj evropske Srbije i da je vuče u propast zajedno sa Rusijom. Čanak, ipak, konstatuje i da Putin nije jedini krivac, pre svega zato što je Vučić neodlučan.

- Vučić se tome nedovoljno odlučno suprotstavlja iz niza razloga od kojih su najznačajniji strah od ruske odmazde u slučaju punog okretanja Zapadu i neodlučnost i nejasne poruke Zapada u vezi pristupanja Srbije EU. Srbija zbog toga ne sedi više na dve stolice nego je razapeta uzmeđu dve politike koji se ubrzano udaljavaju - zaključuje Čanak. 

(SzILSV, 21.09.2022)




Događaji | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović ostavio pismo na vratima Patrijaršije

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović ostavio je danas pismo upućeno Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju na vratima Patrijaršije u Beogradu, jer niko od prisutnih u Patrijaršiji nije želeo da primi pismo.
Izjave | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Na delu je puzajući državni udar

BEOGRAD – U Srbiji je trenutno na delu puzajući državni udar koji treba da dovede do nestabilnosti u kojoj bi se na izborima ponudila čvrsta ruka, koja bi nakon toga izašla u susret ruskim aspiracijama za kupovinu EPS-a i Telekoma, kako bi kroz NIS, EPS i Telekom mogli da zagospodare Srbijom i potpuno obesmisle demokratski život u njoj, ocenio je sinoć lider LSV Nenad Čanak.
Izjave | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Irinej Bulović se zaklanja iza crkve

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak postavio je na svom tviteru fotografije pripadnika crkvenog obezbeđenja Eparhije bačke, koji je na pomenu žrtvama Racije ispod mantije nosi maskirnu uniformu, piše Blic online.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook