Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

NOVI SAD - Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj tvrdi da redovno razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje, samo pojačava sumnju Evropske unije u iskrenost Srbije na evropskom putu, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- To Putin sračunato radi da bi što više odvojio Srbiju od evropskih saveznika, a sa druge strane presedan nezavisnosti Kosova obilato koristi kao argument nezavisnosti Donjecka i Luganska – kazao je Čanak za Danas.

On napominje da je Putin neprijatelj evropske Srbije i da je vuče u propast zajedno sa Rusijom. Čanak, ipak, konstatuje i da Putin nije jedini krivac, pre svega zato što je Vučić neodlučan.

- Vučić se tome nedovoljno odlučno suprotstavlja iz niza razloga od kojih su najznačajniji strah od ruske odmazde u slučaju punog okretanja Zapadu i neodlučnost i nejasne poruke Zapada u vezi pristupanja Srbije EU. Srbija zbog toga ne sedi više na dve stolice nego je razapeta uzmeđu dve politike koji se ubrzano udaljavaju - zaključuje Čanak. 

(SzILSV, 21.09.2022)




Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Nasilje je rezultat mlakog odnosa države

NOVI SAD -  Ako Novi Sad treba da bude grad kojeg se njegovi građani i građanke stide, a oni koji u njega dolaze da ga se plaše, to je prava katastrofa – izjavila je večeras u Nacionalnom dnevniku na TV Pinku portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentarišući napade na navijače Hrvatske u glavnom gradu Vojvodine.
Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Ne postoji državna religija u Srbiji

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović istakao je danas da je u Srbiji crkva odvojena od države. Odgovarajući na novi napad Eparhije bačke i vladike Irineja Bulovića, a povodom poziva vladike da se odbornici i odbornice Skupštine Novog Sada izjasne da li Jovanovićevi stavovi zvaničan stav Skupštine grada, Jovanović je podsetio na član 11. Ustava Republike Srbije koji garantuje da se nijedna religija ne može uspostaviti kao državna ili obavezna.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Osnovan MO LSV Novi Karlovci

INĐIJA – Osnivačka skupština MO Novi Karlovci održana je 23. januara 2012. godine u prostorijama lokalne mesne zajednice. Inicijativa je protekla iz samog mesta u akciji sakupljanja potpisa za promenu zakona o registraciji traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook