Čanak: Tadić izvukao Srbiju iz ralja nacionalizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 1

Čanak: Tadić izvukao Srbiju iz ralja nacionalizma

NOVI PAZAR - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je večeras u Novom Pazaru da je Boris Tadić bio dobar predsednik, i da je uspeo Srbiju da izvuče iz ralja nacionalizma.

Nenad Čanak

- Jedno je sigurno a to je da mi koji smo se decenijama borili za dobar kvalitetan i miran zajednički žvot nikada nećemo odustati od tog cilja i tog ideala. Odlučujuća bitka je 20. maja kada ćemo još jednom pokazati da ova zemlja i narod pripadaju Evropi i da niko nema pravo da je iz nje izvlači - poručio je Čanak, a prenosi Radio televizija Vojvodine.

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio večeras da će se i u budućnosti zalagati za mir i stabilnost Srbije, ali i pomirenje i stabilnost čitavog regiona.
On je na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, prepunom građana, rekao da ima nameru da nastavi putem mira i pomirenja.

- Bilo je mnogo zala u našim životima, pomućenih odnosa, da su se pobratimi posvađali, komšije zavadile, da su uništavani ljudski životi bez ikakvog razloga. To više nikada ne sme da se ponovi - rekao je Tadić na predizbornoj konvenciji.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je da bi pobeda proevropskih snaga u Sandžaku bila potpuna potrebno je da Tadić pobedi 20. maja.
Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da je cilj Sandžaka jedinstvo, i podsetio da su građani tog dela Srbije od 1993. bez ikakvog uslovljavanja podržali Tadića.
Potpredsednik DS Dragan Šutanovac rekao je da je Tadić bolji kandidat i bolji predsednik nego što je njegov protivkandidat.

(BILSV, 11.05.2012.)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook