Čanak: Usvojeni zakon ne vodi decentralizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Usvojeni zakon ne vodi decentralizaciji

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da usvajanje izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave ne vodi u pravcu decentralizacije i da su zbog toga poslanici LSV-a bili uzdražni prilikom usvajanja tog propisa.

Nenad Čanak

Čanak je novinarima u Skupštini Srbije rekao da usvajanje tog zakona neće rešiti pitanje transfera lokalnim samoupravama, već će "samo proizvesti novi tip prebacivanja odgovornosti sa centra države na lokal".

"Mislim da treba dobro promisliti kuda vodi ova pomama za decentralizacijom. Do ovakvih iznudjenih glasanja " naveo je lider LSV-a. Upitan zašto poslanici LSV nisu glasali protiv usvajanja izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, on je rekao da su hteli da pokažu stav da je sasvim svejedno i da to nije decentralizacija već prikupljanje političkih poena.

Čanak je kazao da će samo neke lokalne samouprave profitirati, a najviše Beograd, te da zbog toga taj zakon odgovara "samo nekima, a ne celoj državi ni procesu decentralizacije, kao osnovi demokratskog društva". Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije. Zakon je podržalo 108 poslanika vladajuće koalicije, od 127 koliko ih je bilo u sali.

(BILSV, 27. 06. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Zastava Vojvodine na zgradi mesne zajednice u Jabuci

JABUKA – Na zgradi mesne zajednice Jabuka od juče je istaknuta zastava Vojvodine.
Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Stručni saveti za poljoprivrednike

BANATSKO NOVO SELO/JABUKA – Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavila je predstavljanje svoje agrarne politike, a na tribinama na kojima su govorili stručnjaci iz oblasti poljoprivrede, stočarstva i turizma, zainteresovani poljoprivrednici su mogli da čuju savete o tome kako i na koji način da plasiraju svoje proizvode na tržište, metode zaštite i očuvanja proizvoda, kao i mogućnost da upravo ti proizvodi budu osnov dovođenja stranih turista na ove prostore.
Izjave | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

LSV samostalno na izbore u Vojvodini

BEOGRAD – Narodna poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov potvrdila je danas za Press da će Liga na predstojećim pokrajinskim izborima nastupiti samostalno.

– Izlazimo sami jer ne pronalazimo stranku sa kojom bi smo mogli biti u predizbornoj koaliciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook